Najnovije

OTRIVENA DVOSTRUKA IGRA REDŽEPA ERDOGANA: Pogledajte kako Turci pomažu džihadistima u borbi protiv Sirijske armije! (FOTO)

DŽihadisti Fajlak al Šama objavili su niz fotografija kojima su nehotično dokazali tursko učešće u borbama koje ova organizacija vodi protiv Sirijske arapske armije (SAA) na jugoistoku Idliba.

Erdoganove operacije u Siriji (Ilustracija: Pravda)

Naime, u propagantnoj foto-reportaži kojom je Fajlak al Šam (Legion Levanta) želeo da prikaže svoje snage koje su upućene prema frontu na jugoistoku Idliba, jasno se vide turska vojna vozila kojima džihadisti kreću u kontraofanzivu na SAA, koja je i otpočela tokom prepodneva.



Prema izveštajima "pobunjeničkih" medija, u kontraofanzivi, osim Fajlak al Šama, učestvuju još i sirijska Al Kaida - Hajat tahrir al Šam, Islamistička partija Turkistana, Ahrar al Šam i pripadnici manjih džihadističkih organizacija. Ipak, prema najnovijoj izjavi koju je dao Vladmir Putin, a koju možete da pročitate OVDE, deluje kao da neko pokušava ovakvim "slučajnim isadima" da pokvari odnose Rusije i Turske.  Kako je rusko Ministarstvo odbrane žestoko odgovorilo Turcima, zbog njihovog prigovora na tekuće operacije SAA u Idlibu, pročitajte OVDE.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ulazak novog kontigenta Turske vojske u Siriju, najavljivan je kao predstojeća borba Erdoganovih snaga sa teroristima Hajat tahrir al Šama:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA