Najnovije

RAT SE VRATIO U DONBAS: Završeno novogodišnje primirije, ukrajinska artiljerija gađa naseljena mesta (VIDEO)

Na frontu u Donbasu je prošao period ''prazničnoh primirija'' i napadi ukrajinske armije su sve učestaliji.

LNR (Foto: RIA Novosti)

Posle ''novogodišnjeg primirija'' u Donbasu koje je više puta prekršeno, donosimo vam potpuni ratni izveštaj iz Donbasa.

Donjecki pravac

U donjeckom pravcu ukrajinska armija je primenilaminobacače, različite vrste bacača granata i pešadijsko naoružanje. Po naseljenom mestu Spartak ukrajinska vojska je ispalila 20 mina kalibra 82 milimetra. U Spartaku su dva lica ranjena

Mariupoljski pravac

U mariupoljskom pravcu po naseljenim mestima Lenjinskoje, Sosnovskoje i Sahanka ispaljeno je 32 mine kalibara 120 i 82 milimetra.

Gorlovka

Najnapetija situacija u DNR je u Gorlovki, gde je ukrajinska armija koristila teška artiljerijska oruđa, minobacače, bacače granata raznih vrsta i pešadijsko naoružanje. Po naseljenim mestima Goljmovski i Dolomitnoje ispaljeno je 24 artiljerijska projektila kalibra 122 milimetra, 42 mine kalibara 120 i 82 milimetra i bilo je 43 pucnja iz oklopnog vozila BMP. Goljmovski je ostao bez struje i grejanja. Pod vatrom iz BMP i minobacača bila su naseljena mesta Zajcevo i Mihajlovka. Okolinu Gorlovke su gađali pripadnici ukrajinskog bataljona Donbas. Korigovanje artiljerijske vatre je izvršeno pomožu dronova, a jedan od njih je Oboren, o čemu više možete pročitati OVDE.

LNR

Pripadnici Narodne milicije LNR su zabeležili četiri slučaja prekršaja režima primirija. Ukrajinska armija je gađala naseljena mesta Kalinovka, Logvinovo i Sanžarovka. U napadima si korišćeni artiljerijski projektili kalibra 152 milimetra. Kakav plen su pronašli bezbednjaci LNR, pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA