Najnovije

STEŽE SE OBRUČ OKO ISTOČNE GUTE: Sirijske snage otvorile novi front u "pobunjeničkoj" enklavi! (VIDEO/MAPA)

Sirijska arapska armija (SAA) i njeni saveznici oslobodili su danas važne pozicije na više tačaka u Istočnoj Guti.

Operacije SAA u Damasku (Foto: JuTjub)

Prema navodima medijskog krila Hezbolaha, SAA je zauzela položaje oko policijske stanice u istočnom predgrađu Damaska, Harasti i spremna je za  snažan napad koji se neće zaustavljati do njenog konačnog oslobođenja.  Osim toga, provladini izvori izveštavaju da su vojne snage te zemlje zauzele i poljoprivredna dobra severno od "pobunjeničke prestonice" u Istočnoj Guti, grada Dume, što je učinjeno kao odgovor na učešće DŽejš al Islama u borbama koje su se ovih dana vodile u Harasti. 

Kako prenose "pobunjenički" mediji, sirijska avijacija je tokom protekla 24 sata izvršila više od 50 napada na pozicije Ahrar al Šama, Fajlak Rahmana i Hajat tahrir al Šama u području Haraste, Irbina i Misrabe, što su i dokumentovali:
U svojoj nemoći, džihadisti su iz područja Istočne Gute otvorili minobacačku vatru na civilne ciljeve u Damasku, u kom je nastradalo najmanje petoro ljudi. Rusi tvrde da je napad na ruske baze u Siriji bio testiranje američkog oružja bez objave rata. Više o tome pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA