Najnovije

Lagunin prozor u svet knjiga #Bukmarker beleži milion poseta!

Onlajn književni magazin na sajtu Lagune koji je redizajniran u septembru 2017. godine zove se #Bukmarker. Ova rubrika na sajtu je do sada zabeležila milion poseta.

Laguna bukmarker

Šta je to što posetioce sajta Lagune toliko privlači na ovim stranama?
Osim vesti o akcijama, izveštajima sa Sajma knjiga ili najavama Noći knjige, posetioci ove rubrike su navikli da čitaju intervjue sa domaćim i stranim autorima, recenzije knjiga i zanimljivosti iz čitalačkog univerzuma koje smo nazvali #knjigoljupci. Svakoga dana magazin #Bukmarker dobija petnaestak novih tekstova, a novitet na sajtu omogućava i filtriranje članaka prema kategoriji rubrike ili žanru knjige.
Tokom Sajma knjiga uvedena je i kategoriju Video u okviru koje se predstavljamo video-zapise sa promocija knjiga, razgovore sa autorima, predstavljanje edicija, a sve možete naći i na Laguninom Jutjub kanalu.
Na Fejsbuku možete posetiti stranicu Laguna Bukmarker, koja je u roku od tri meseca okupila 12.000 pratilaca.
Ono što je najveća vrednost ove rubrike jesu raznovrsnost i kvalitet tekstova. Odabrani sadržaj ove rubrike je aktuelan i prati u stopu dešavanja iz izdavačke industrije širom sveta. Pratioci ove rubrike to prepoznaju, pa su tako najčitaniji tekstovi: „10 knjiga koje će vas oduvati“, koji je pročitalo 14.000 čitalaca, a zatim „Filmovi o piscima koje morate pogledati“ i „10 ljubavnih romana za zimske dane“.
Prvi tekstovi koji su privukli publiku i stekli svoj krug čitalaca u okviru kategorije #knjigoljupci imali su ovakav sadržaj: „Kako razmišljaju knjigoholičari“, „Devet stvari koje ljudi koji čitaju rade bolje od drugih“, „20 razloga zbog koji su knjige bolje nego momci“, ali i mnogo drugih činjenica i kurioziteta o piscima, zabranjivanim knjigama, izbačenim poglavljima iz poznatih knjiga, nesrećnim ljubavima slavnih pisaca, ili pak o artefaktima načinjenim od knjiga, najlepšim bibliotekama sveta, kao i savete roditeljima kako da podstaknu decu na čitanje.
Sa sve mnogobrojnijom čitalačkom publikom Lagunina porodica ne prestaje da raste, a sadržaji se uvećavaju i prilagođavaju upravo ukusima čitalaca. Pred Lagunin 20. rođendan, rubrika #Bukmarker beleži i svoj proboj u svet onlajn specijalizovanih magazina. 
Pročitajte OVDE sve o vrhunskom ostvarenju američke proze - "Stakleno zvono" Silvije Plat
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA