Najnovije

DAČIĆ: Postoji veliki problem sa ID na Balkanu

Gotovo da nema grada u svetu koji nije bio žrtva terorističkih akata, ocenio je sinoć ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i istakao da će uspeh borbe protiv terorizma zavisiti od saradnje država, odnosno bezbednosnih struktura, policija, bezbednosnih službi.

Dačić u Vašingtonu (Foto: Ministarstvo spoljnjih poslova)

Dačić je, u Vašingtonu gde je učestvovao na Ministarskoj konferenciji Globalne koalicije za borbu protiv Islamske države, naveo da je Srbija spremna da borbi protiv terorizma da veoma aktivan doprinos.

Istakao je da je veoma bitno i to što se predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp obratio na konferenciji jer, kaže, to je pokazalo da je borba protiv terorizma tema koja je visoko na agendi SAD.

- Srbija je deo Koalicije za borbu protiv ID. Upozoravamo na to da postoje veliki problemi, naročito kada je reč o regrutovanju stranih boraca iz našeg regiona - rekao je Dačić.

Ministar spoljnih poslova je podsetio da je teritorija Kosova i Metohije, kada se gleda ukupan broj stanovnika, teritorija sa koje je bilo najviše učesnika ratova u redovima ID.

- Veliku opasnost predstavlja to da će se oni vratiti u naš region i da će se preneti teroristička dejstva i na naš region - istakao je Dačić.

Kaže da, imajući sve to u vidu, Srbija će nastaviti sa svojim aktivnim učešćem u Koaliciji za borbu protiv ID.

Milošević je dao ponudu u Rambujeu, a Ameri je odbili. Posle ove rečenice počelo je bombardovanje Jugoslavije. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dačić: Izjave lidera opozicionih stranaka nanose štetu Srbiji

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA