Najnovije

RUSI OBNAVLJAJU SIRIJSKU BAZU: Moćni S-400 stigao u Tartus! (VIDEO)

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak o dolasku moćnog ruskog sistema protivraketne odbrane S-400 u bazu Tartus u Siriji. Ovo je u skladu sa najavama da će se u budućnosti ova luka pripremiti za sve potrebe ruske vojske, pre svega mornarice.

S 400 (Foto: Ria)

Naime, u decembru je Vladimir Putin podneo nacrt zakona Državnoj Dumi o ratifikaciji Sporazuma između Ruske Federacije i Sirijske Arapske Republike o potrebi širenja teritorije logističkog centra u luci Tartus.
Zapravo, radi se o stvaranju kompletne infrastrukture za mediteransku eskadrilu. Takva baza je nekada postojala u vreme Sovjetskog Saveza – kao protivteža Šestoj američkoj mornarici. 
Sporazum će važiti 49 godina. Dokument je po prirodi odbrambeni i nije usmeren protiv drugih država. Jedanaest ratnih brodova, uključujući i brodove na nuklearni pogon, moći će da ostanu u luci Tartus. Sporazum se automatski može produžiti za 25 godina.
Žestoke borbe Turaka i proturskih terorista tzv. Slobodne sirijske armije protiv kurdskih snaga u sirijskom kantonu Afrin nastavljene su danas nesmanjenom žestinom. Pročitajte OVDE sve o tome.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte današnji izveštaj sa sirijskih ratišta.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA