Najnovije

BEŽE OD BOŠKA ZBOG SAŠE: Koalicija sa Radulovićem razbesnela članove političkog saveta Dveri

Hoće li Dveri zbog koalicije sa DJB za beogradske izbore ostati bez dela ili čak kompletnog Političkog saveta, znaće se nakon vanrednog sastanka ovog stranačkog tela, koji bi trebalo da bude održan u sredu.

Radulović i Obradović (Foto: Jutjub)

Nekoliko uglednih profesora - Kosta Čavoški, Milo Lompar, Srđa Trifković, Aleksandar Lipkovski i Zoran Čvorović kao članovi Političkog saveta pobunili su se zbog odluke da se uspostavi saradnja sa strankom sa kojom, kako smatraju, ne dele nikakve vrednosti. Zbog toga razmišljaju da napuste svoje savetodavne funkcije.
Nezadovoljni su i što su funkcioneri Dveri ignorisali njihov stav da na izbore treba ići ili samostalno ili u koaliciji sa DSS, ideološki bliskom partijom.
Profesor Čvorović je u pismu lideru stranke Bošku Obradoviću i kolegama iz Saveta ukazao da takav odnos funkcionera partije predstavlja krajnje nipodaštavanje i marginalizovanje uloge Saveta.
- Ne želim da budem fikus i svojim ugledom i imenom dajem pokriće za saveze, koji sa "srpskog stanovišta" predstavljaju protivprirodni blud - zaoštrio je pero Čvorović.
Zategnute odnose u partijskom vrhu pokušava da malo da opusti profesor Aleksandar Lipkovski.
- Lično nemam ništa protiv saradnje sa DJB, ali mi je važno pitanje zašto nije napravljena i koalicija sa DSS. Upravo to treba da vidimo na Savetu. Sa njima bi trebalo strateški da sarađujemo, jer delimo slične stavove, a ako je potrebno povući i neke taktičke poteze sa Radulovićem i to je u redu. Boško je i rekao da sa DJB neće biti nikakvih političkih kompromisa.
Lipkovski kaže da ne planira da zbog ovih razmimoilaženja u stavovima povlači drastičan potez i napusti Politički savet.

Trifković: Još nisam odlučio

Profesor i istoričar Srđa Trifković kaže da još nije doneo odluku hoće li napustiti Politički savet:
- Čekam vanrednu sednicu, da na njoj raspravimo i pretresemo stranačke odluke. Kad to sve razmotrimo, videću hoću li i dalje ostati član.
Trifković smatra da suštinske programske nesaglasnosti sa DJB ne mogu biti nadoknađene pukim pragmatizmom.
Haradinaj pada sa vlasti za najviše šest meseci. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

DJB i Dveri najavljuju zajednički izlazak na lokalnim izborima u Beogradu i Boru
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA