Najnovije

KAKO ĆEMO OVAKVI PRED RUSIJU, AMERIKU I KINU: Merkelova pozvala na ujedinjenje Evropske unije!

Angela Merkel, prilikom nastupa na ekonomskom forumu u Davosu, pozvala je zemlje Evropske unije da obezbede jedinstvo spoljne politike.

Angela Merkel (Foto: Sinhua)

- Jedinstvena spoljna politika EU nije dovoljno razvijena. Ako 27 zemalja EU na spoljnopolitičkom planu ne šalju usaglašene signale velikim državama poput Kine, Indije, SAD i Rusije - ako naša spoljna politika i dalje ostane na nacionalnim nivoima - nećemo uspeti da od Unije napravimo globalnog igrača, upozorila je Merkelova. Izolacionizam i protekcionizam, nastavila je nemačka kancelarka, nisu rešenje za ekonomske izazove sa kojima su suočene zemlje širom sveta. - Verujemo da nas izolacionizam neće odvesti napred. Verujemo da moramo sarađivati i da protekcionizam nije pravi odgovor, naglasila je.
Ona je rekla i da je otvorena u pogledu toga kakvu vrstu partnerstva će EU razvijati sa Britanijom posle Bregzita, ali je istakla da, u tim pregovorima, ne može biti kompromisa kada je reč o ključnim principima EU. - Želimo bliže partnerstvo sa Ujedinjenim Kraljevstvom, poručila je Merkel. Evropa žali zbog odluke Britanije da istupi iz EU, ali se nada nastavku održavanja bliskih odnosa, rekla je Merkel. Dodala je i da je jedinstveno digitalno tržište ključni prioritet za Evropu.  Kako su Švajcarsi dočekali Trampa u Davosu, pogledajte OVDE. Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Merkelova i Bil Gejts u neformalnom razgovoru na Davosu:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA