Najnovije

NASTAVLJA SE OFANZIVA NA IDLIB: Rusi desetkovali komandni kadar sirijske Al Kaide! (FOTO/VIDEO/MAPA)

Jedinice Sirijske arapske armije (SAA) predvođene Tigrovim snagama, a uz snažnu podršku ruske avijacije, oslobodile su novo područje severno od baze Abu Duhur na međupokrajinskoj granici Alepa i Idliba.

Operacije SAA i ruske avijacije u Idlibu (Ilustracija: Pravda)

Kako navodi državna sirijska novinska agencija Sana, u prodoru SAA, od terorista sirijske Al Kaide - Hajat tahrir al Šama (HTŠ), oslobođeno je selo Tel Vaz, kao i obližnje istoimeno brdo i već su se uputili dalje prema severu i selu Atšana Šakija.  Operacija je izvedena uz podršku ruske avijacije, u čijim dejstvima je danas na ovom području desekovan komandni kadar terorističke organizacije. Kao najvažnijeg, među pobijenih pet komandanata HTŠ-a, "opozicioni" mediji izdvojili su Abu Musaba al Surija (drugi na fotografijama dole), koji je komandovao bazom Abu Duhur i svim terorističkim jedinicama oko nje. Na društvenim mrežama pojavio se i tačan spisak eliminisanog komandnog kadra HTŠ:
Syrian Army Advances North Of Abu Duhur Airbase, Kills Several Commanders Of Hay’at Tahrir al-Sham

Sa druge strane, medijsko krilo sirijske Al Kaide, agencija Ibaa, objavila je fotografije granatiranja položaja SAA na jugoistoku Idliba, ali ofanzivnih operacija sa njihove strane danas nije bilo.
Syrian Army Advances North Of Abu Duhur Airbase, Kills Several Commanders Of Hay’at Tahrir al-Sham

Zauzimanje novih sela u okolini Abu duhura, verovatno je deo pripremne faze za novu etapu ofanzive, koja će uskoro sasvim sigurno biti nastavljena, imajući u vidu da su džihadističke organizacije odlučile da ipak ne dođu na mirovnu konferenciju koja je trebalo da bude održana u Sočiju 30. januara.

U međuvremenu pojavile su se informacije o mogućoj novoj meti ofanzive SAA u Idlibu, a kuda će se, najverovatnije, uputiti Tigrovi nakon oslobođenja Abu Duhura, pročitajte OVDE, dok sa Zapada stižu navodi o pipremi najveće džihadističke kontraofanzive u dosadašnjem toku Sirijskog rata, o čemu više možete da saznate OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Sirijski vojnici objavili su danas i snimke velikih konvoja koji se kreću prema nepoznatim lokacijama u području Alepo-Idlib-Hama:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA