Najnovije

TURCI PROBILI FRONT: Žestok udar helikoptera omogućio juriš turskih snaga u Afrinu! (VIDEO/MAPA)

Uz snažna dejstva avijacije i artiljerije, koja su bila ometena lošim vremenskim uslovima tokom prethodnih nekoliko dana, Turci su, barem prema tvrdnjama njihovih medija i aktivista, konačno uspeli da izvrše proboj kurdskih položaja u Afrinu.

Turci rešetaju Afrin (Foto: JuTjub, Pravda)

Najveći udar turske snage i njihovi džihadisti iz tzv. "Slobodne sirijske armije" (SSA), pre svega organizacije Fajlak al Šam, izvršili u severozapadnom pograničnom području Radžo.  Prema izveštajima lokalnih aktivista, tokom današnjih borbi, Turci su uspeli da preuzmu kontrolu nad selom Ali Baki, planinskim vrhom Kota 740 i trening centrom JPG-a, najveće kurdske oružane grupacije u Afrinu, za region Radžo.

Kako navode turski mediji, prevagu u borbama su doneli jurišni helikopteri T-129 turske proizvodnje i AH-1 "Kobra", koji su sa visokom preciznošću vršili udare po kurdskim položajima, ali pojačanjima koja su pristizala na front. Prema informacijama koje objavljuju turski mediji, u današnjim operacijama ubijeno je najmanje 1 kurdskih boraca. Sa druge strane, propagandno krilo JPG-a večeras je demantovalo da su izgubljeni položaji u Radžou, tvrdeći da su oni, u području sela Ali Baki, ubili na desetine turskih boraca, da su uništili jedan tenk i oborili nekoliko bespilotnih letelica.
Kurdski izveštaji, ipak, ponajviše se bave civilnim žrtvama turskih vazdušnih operacija. Prema njihovim informacijama, do sada je od turskih bombi nastradalo 50 civila, dok je 137 njih povređeno. Upozoravamo vas da snimak posledica turskog bombardovanja sadrži uznemiravajuće kadrove: Kako Kurdi gađaju turska oklopna vozila navođenim raketama, pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA