Najnovije

"Spoznaja": Zbirka najlepših pesama o ljubavi

Knjiga poezije "Spoznaja", mlade autorke Aleksandre Šćekić nedavno je ugledala svetlost dana u izdanju Književne omladine Srbije.

"Spoznaja" (Korica-Književna omladina Srbije"

Stiče se utisak da je ova izdavačka kuća jedna od retkih koja čuva od zaborava lepotu pisane reči u poeziji. Iako je autroka ove zbirke mlada, uspela je svojim pesmama da pokaže zrelost,  a uspeh joj tek predstoji. Prava ljubav je ona koja traje bez obzira na kakve nas testove život stavlja. Ona je prilagodljiva, stalno se menja, stalno raste... I neverovatno je retka zato što je potrebno mnogo vremena da se razvije. Potrebno je da godinama budemo sa nekim kako bi zaključili da to nije bilo koja ljubav, već ona prava vredna svake žrtve, ona koja nema rok trajanja.
Prosto je neverovatno kako nešto jednostavno poput ljubavi ima tako snažan efekat da nam ulepša svaku sekundu života. Međutim, tek kada izgradite pravu ljubav možete reći da ste ispunili svoju misiju na ovoj planeti. Upravo onako kako je to opisano u zbirci poezije i eseja ,,Spoznaja’’ Aleksandre Šćekić. Aleksandra je pesnikinja koja jednostavnim, slobodnim stihom, bez mnogo eksperimintisanja, u svakoj reči, svakom stihu, svakoj pesmi ostavlja svoj prepoznatljivi pečat ljubavi, čak i onda kada piše o rastanku. Predaja za nju nije predaja, već nada koja kao da nam poručuje: kada nestane ljubavi, nestaće i sveta!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA