Najnovije

BEZ BOLA: Rešite se napetostu u vratu za samo 60 sekundi

Mišićni čvorovi su prava smetnja za normalno funkcionisanje tela, a posebno su neprijatni kada se nalaze na mišićima vrata ili gornjeg dela leđa. U najboljem slučaju ovakav problem je otklanja uz pomoć profesionalnih masaža, međutim često se događa da nemamo vremena ni mogućnosti da to i priuštimo.

Ilustracija (Foto: FreeDigitalPhotos)

Zbog toga vam donosimo kratki program kojeg sadrže četiri koraka i kojeg je osmislila fizikalna terapeutkinja Alin Kakuk sa poznate klinike Mayo.

Prvi korak

Pronađite bolno mesto. Ukoliko je to predeo sa desne strane vrata ili gornjeg dela leđa, na to mesto stavite desnu ruku. U slučaju da bol dolazi sa leve strane, stavite levu ruku.

Drugi korak

Pritisnite prstima mišićni čvor koji stvara bol koristeći malo jači pritisak. Verovatno ćete osetiti određeni bol što je i sasvim normalno, međutim nikad ne prelazite granicu podnošljivog bola. Ukoliko ne možete da dohvatite bolno mesto teniska lopta ili neki drugi sličan predmet biće vam od velike koristi.

Treći korak

Lagano pomerajte glavu u suprotnom pravcu od mesta bola. Savijte glavu po dijagonali tako da izgleda kao da pokušavate da dodirnete svoj pazuh bradom. Na ovaj način ćete aktivirati bolni deo mišića i izložiti ga pritisku koji će uticati na smanjenje bola.

Četvrti korak

Ove korake ponovite kroz tri serije od 20 ponavljanja. Drugim rečima pružite svom vratu i gornjem delu leđa kvalitetno istezanje. Ovu vežbu možete raditi u svim prilikama, kako na poslu tako i kao deo rituala pre spavanja.
Kako da se rešite glavobolje na prirodan način pročitajte OVDE.
Izvor: menshealth.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Bolovi u vratu. Nastanak i otklanjanje bola u vratu.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA