Najnovije

IDLIB IM POSTAJE TESAN: Tigrovi žestoko potiskuju džihadiste! Obezglavljena teroristička frakcija! (VIDEO/MAPA)

Sirijska arapska armija (SAA) predvođena Tigrovim snagama, a uz snažnu podršku ruske avijacije, zauzela je veliki deo teritorije na jugu pokrajine Idlib.

Bombardovanje Idliba (Foto: JuTjub, Pravda)

Tokom današnjeg dana, u žestokom naletu SAA u pravcu severa, pregaženi su redovi džihadista u najmanje 10 sela. Pogledajte dejstva ruske avijacije: Prema navodima medijskog krila Hezbolaha, sirijske snage sada ne nalaze na samo 7 kilometara od Sindžara, strateški najvažnije "stanice" na putu prema avio-bazi Abu Duhur, koja je primarni cilj tekuće operacije. Na mapi ispod isprekidanom linijom obeležen je današnji napredak SAA, a strelice prikazuju dalji tok napada:

DŽihadisti su pokušali da uzvrate napadima na slabije branjena područja duž linije razdvajanja na severu Hame, ali su njihovi pokušaji završili neslavno, uz velike gubitke koje su pretrpeli.  Osim toga, džihadistička organizacija Harkat Ahrar al Šam ostala je praktično obezglavljena, pošto je u naletu Tigrovih snaga ubijen glavni komandant vojnog krila ove organizacije Jusuf Kaled al Jusuf, koji je poznat kao jedan od komandira koji su rukovodili zauzimanjem grada Idliba 2015. godine. Iako se njihove snage nalaze u veoma u teškom oložaju na frontu, propagandne mašinerije džihadističkih organizacija redovno objavlju video priloge sa fronta. Na snimku ispod prikazano je uništavanje sirijskog tenka bugarskom protivtenkovskom raketom 9M111M Faktorija, koje su džihadistima sirijske Al Kaide isporučili Amerikanci još 2014. godine, tvrde sirijski reporteri. Više o terorističkim napadima na opkoljenu vojnu bazu na istoku pokrajine Damask, pogledajte OVDE.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA