Najnovije

POPLJUVAO BENONA: Tramp se žestoko obrušio na čoveka koji ga je doveo na vlast!

Američki predsednik Donald Tramp raskrstio je sa svojim bivšim glavnim strategom i bliskim saradnikom iz vremena predsedničke kampanje, Stivom Benonom, nakon što je taj, kako ga opisuje Zapadna propagandna mašinerija, "krajnje desničarski populista", oštro kritikovao Trampovog sina i zeta zbog "izdajničkog sastanka s Rusima".

Tramp i Benon nakon ulaska u Belu kuću (Foto: JuTjub)

- Stiv Benon nema ništa na mnom niti sa mojim predsedništvom. Kada je smenjen, ne samo što je izgubio posao, već je izgubio i razum. Stiv ne predstavlja moju bazu - on je tu samo radi sebe samog, saopštio je Tramp, prenosi Rojters. Benon je prethodno opisao sastanak Trampovog sina s grupom Rusa u Trampovoj kuli kao "izdajnički" i "nepatriotski", a to je rekao autoru Majkl Volfu i upozorio da će se istraga o navodnom dosluhu sa Kremljom fokusirati na pranje novca, preneo je britanski Gardijan. - Slomiće Don juniora kao jaje na nacionalnoj televiziji, rekao je Benon. Inače, Volf je autor knjige "Vatra i bes: Unutar Trampove Bele kuće", zasnovane na više od 200 intervjua sa predsednikom, najbližim saradnicima i članovima administracije, a u kojoj opisuje unutrašnje borbe u Beloj kući, čak i to da neki od njegovih najbližih saradnika izražavaju prezir prema njemu. Benon je bio šef Trampove kampanje u poslednja tri meseca, a zatim i glavni strateg Bele kuće sedam meseci, dok nije dobio otkaz i vratio se uređivanji svog desničarskog sajta "Brajtbart njuz". On je naročito oštro kritikovao Trampa zbog sastanka koji se desio u junu 2016. godine, a kojem su osim predsednika, prisustvovali Donald Tramp mlađi, Trampov zet DŽered Kušner, tadašnji šef kampanje Pol Manafort i ruski advokat Natalija Veselnjickaja, a koji je održan u Trampovoj kuli u NJujorku. Benon navodi da je Trampov sin otišao na sastanak nakon što su mu posrednici obećali "inkriminišući materijal" protiv Hilari Klinton, glavne rivalke Donalda Trampa u predsedničkoj trci. - Tri viša zvaničnika kampanje su mislila da bi bila dobra ideja da se sastanu sa stranom vladom u Kuli Tramp u sobi za konferencije na 25. spratu - bez advokata! Čak i da su mislili da to nije izdaja, niti nepatriotsko, niti neko loše sra*e - a ja mislim da je to upravo sve to bilo - trebalo je odmah da pozovu FBI, naveo je Benon i dodao da je takav sastanak trebalo da se odvija u prisustvu advokata, a da se informacije sa sastanka objave u medijima.

Knjiga o Trampu: Melanija nije plakala od sreće izborne noći

Predstavnici predsednika i prve dame SAD, Donalda i Melanije Tramp, demantuju navode iznesene u novoj knjizi autora Majka Vulfa, "Vatra i bes: Unutar Trampove Bele kuće", da prva dama SAD nije plakala od sreće izborne noći, kao i to da Tramp nije očekivao da će pobediti. Sekretar za štampu Bele kuće, Sara Hakabi Senders, smatra da je Volfova knjiga prepuna "laži i pogrešnih priča pojedinaca koji nemaju ni pristup ni uticaj u Beloj kući", prenosi AP. - Imati udela u knjizi, koja se može opisati kao "nikakva tabloidna fikcija", pokazuje njihove jadne pokušaje da budu bitni, dodala je Sendersova. Portparolka prve dame SAD, Stefani Grišam, rekla je da je Melanija podržala odluku svog muža da se kandiduje za predsednika SAD. - Ona je bila ubeđena da će pobediti i bila je veoma srećna kada se to dogodilo, rekla je Grišamova. Tramp je obećao podršku iranskim demonstrantima, a kada će ona doći, pročitajte OVDE. Izvor: Tanjug, Blic, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kod nas sunce, a danas je na Floridi pao sneg:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA