Najnovije

DŽIHADISTI TOTALNO RAZBIJENI NA ISTOKU SIRIJE: Neverovatan broj ubijenih ekstremista samo u januaru

Januar 2018. godine se pokazao kao brutalan početak Nove godine za ID, neposredno nakon velikih vojnih katastrofa i teritorijalnih gubitaka terorističke grupe tokom 2017. godine u Iraku i Siriji.

DŽihadisti (Foto: Jutjub)

Sa obe strane reke Eufrat u prvom mesecu 2018. godine, gubici koje je ID pretrpeo tokom više bitaka protiv sirijskih pro-vladinih snaga, kao i snaga pod vođstvom SAD-a, iznose ukupno oko 400 boraca ubijenih u akcijama.
Interesantno je da, za razliku od 2017. godine kada su sirijske pro-vladine snage uništile najveći deo ID tokom velikih ofanzivnih operacija u provincijama Alepo, Homs, Hama, Raka i Deir ez Zor, trend koji se pojavio 2018. godine jeste da su snage pod zaštitom SAD nanele najveći udarac ID do sada.
To je uglavnom zbog strateških okolnosti, odnosno činjenice da je najveći i najaktivniji bastion ID u istočnoj Siriji - oko 3.000 militanata (neki izvori kažu 4.000) - nalazi se na istočnoj obali reke Eufrat, gde deluju protiv njih arapske i kurdske paravojne grupe.
U tom smislu, Sirijska arapska vojska i pripadnici paravojnih snaga ubili su oko sto pripadnika ID tokom očajničkih napada (svi su propali) u cilju zauzimanja gradova i sela zapadno od Eufrata, kao i tokom svakodnevnih sukoba .
Na istočnoj obali reke besni rat. Ovde su glavne borbe za nekoliko ključnih gradova i sela (na primer, Garanidž, Al-Bahrah i Haijin) između terorista i snaga pod kontrolom SAD zbog kojih je ID izgubila oko 300 boraca u januaru.
Ruski piloti pokazali ekstremno punjenje goriva u letu pri brzini od 600km/č. Taj snimak možete pogledati OVDE.
Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Neverovatno dejstvo ruskog oružja u Siriji
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA