Najnovije

JADNA EVROPSKA UNIJA, SVI NAS MRZE: Nemački šef diplomatije objasnio šta povezuje Rusiju, Kinu i SAD!

Sjedinjene Države, Rusija i Kina ne odnose se prema Evropskoj uniji sa dužnim poštovanjem - ocenio je Zigmar Gabrijel.

Zigmar Gabrijel (Jutjub printskrin)

- Moskva, Peking i Vašington imaju jednu zajedničku crtu: apsolutno ne cene Evropsku uniju. Čak je preziru, rekao je šef nemačke diplomatije u intervjuu za nedeljnik Špigel. Govoreći za isti list o spoljnoj politici svoje zemlje, Gabrijel je naveo da se Berlin do sada oslanjao na SAD, Francusku i Veliku Britaniju, ali je i priznao: "Najviše smo se oslanjali na Sjedinjene Države". - Situacija se menja. SAD postepeno gube pozicije na svetskoj areni, a politički vakuum popunjavaju druge sile. U Siriji su to - Rusija i Iran, a u trgovinskoj politici - Kina, objasnio je Gabrijel.
On je dodao da ovo pokazuje da Nemačka nije mnogo uradila "u širenju sopstvenih vrednosti". Gabrijel je u ovom kontekstu naglasio i da će zemlje članice EU morati da utvrde šta su „zajednički evropski interesi u spoljnoj politici“.
- U svetu u kojem žive grabljivice teško je biti biljojed, zaključio je. Nemački ministar je ranije izjavljivao da Berlin mora jačati svoju ulogu u svetu, preispitati odnose sa Sjedinjenim Državama i raditi na povećavanju uloge EU u međunarodnim poslovima. Tvrdio je i da Donald Tramp stvara „gigantsku nestabilnost u svetu“. Izvor: fakti.org, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Bombardovanje Drezdena: Najveći pojedinačni zločin Drugog svetskog rata
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA