Najnovije

SISAMA NA ERDOGANA: Svi francuski "levičari" izašli na ulice zbog posete turskog predsednika! (VIDEO)

Turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana su u Parizu dočekali demonstranti, protestujući zbog gušenja medijiskih sloboda i kršenja ljudskih prava u Turskoj, prenele su zapadne agencije.

Prvi susret Makrona i Erdogana u Francuskoj obeležili brojni protesti na ulicama Pariza (Foto: JuTjub, Pravda)

Erdogan je prvi put u Parizu posle neuspelog puča iz jula 2016. godine, od kada je u Turskoj uhapšeno oko 50.000 osoba, dok je 110.000 izgubilo posao u državnoj službi, podseća AP. Prvi su na ulice izašli aktivisti organizacije "Reporteri bez granica", koji su isped turske ambasade u Parizu nosili slike uhapšenih novinara. Nakon toga su na ulice izašli i kurdski demonstranati, koji su pokušali da stignu do Jelisejske palate, gde se Erdogan sastao sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, ali ih je policija potisnula u sporednu ulicu. Erdoganova poseta na ulice je izvukla gotovo sve, uslovno rečeno, levičarske organizacije, pa je tako uhapšeno i nekoliko aktivistkinja Femena, koje su soju izvedbu "Kanibal Erdogan" priredile u toplesu: Pogledajte i bez cenzure: Nekoliko francuskih levičarskih stranaka je kritikovalo Erdoganovu posetu, samo dan posle pete godišnjice ubistva tri kurdske aktivistkinje u Parizu.
Francuski pravosudni sistem je ukazao na umešanost turske tajne službe u taj zločin, saopštila je Komunistička partija Francuske. Koju knjigu Tramp želi da zabrani u SAD, pročitajte OVDE. Izvor: Pravda, Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA