Najnovije

OŠTRE OSUDE NAPREDNJAČKE HISTERIJE PROTIV AMFILOHIJA: Vučićevi kerberi i Krcuni...

Neopravdano brutalni napadi čelnika SNS na mitropolita Amfilohija zbog izjave u kome izražava strah da bi Vučić mogao da prizna nezavosnost Kosova i Metohije, u kojima je mitropolit optužen čak i za vradžbine, naišli su na brojne osude javnosti.

Amfilohije (Foto: Jutjub)

Lider Obraza Mladen Obradović podsetio je Vučića i njegove saradnike koje naziva "kerberima" da je Amfilohije sahranjivao one koje su ubili Tači i Haradinaj sa kojima je SNS danas u koaliciji.

- Dirigovani medijski napad Vučićevih kerbera na Mitropolita Amfilohija Radovića svedoči da je Mitropolit rekao suštu istinu kada je ukazao na izdajničku politiku sadašnjeg predsednika Srbije prema Kosovu i Metohiji.  Za razliku od Aleksandra Vučića i njegovih slugu, koji su sticali stanove i bogatili se u vreme najvećih stradanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, Mitropolit Amfilohije je lično, širom Stare Srbije, u vreme najvećeg divljanja šiptarskih bandi, sahranjivao srpske mučenike stradale od koljačke ruke Vučićevih koalicionih partnera Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija. Klevetnike Mitropolita Amfilohija povezuje bestidnost, laž i saučestvovanje u zločinima šiptarskih koljača i NATO agresora. Oni se danas klanjaju srpskim neprijateljima i „ljube im ruke i skute” — baš kako je nekada govorio sam Aleksandar Vučić za svoje prethodnike na vlasti, u vreme dok je glumio opozicionara i nacionalistu. Jasno je da su sada sve maske pale i da kerberi koji glume „vernike” i „patriote” nisu ništa drugo do najponiznije sluge najvećeg izdajnika i najbestidnijeg hulitelja Nebeske Srbije u novijoj srpskoj istoriji — Aleksandra Vučića - kaže predsednik Obraza Mladen Obradović. Kandidat za gradonačelnika Beograda i narodni poslanik Miljan Damjanović rekao je da iza napada naprednjaka na crkvena lica koji se brinu o Kosovu i Metohiji pokazuje veliki strah režima od onog što bi moglo da usledi ako priznaju Kosovo.

Miljan Damjanović, predsednik GO SRS Beograd (Foto: Milan Lučić)

- Od prvog dana smo govorili da je unutrašnji dijalog koji Vučić hoće da vodi samo farsa i njegov marketing. Briselski sporazumi su sami po sebi protiv Srba koji žive dole i protiv naših nacionalnih interesa, a potpisao ih je upravo Aleksandar Vučić i njegova naprednjačka hunta. Napad na crkvena lica je posledica straha koji oni osećaju zbog činjenice da su dovedeni na vlast da priznaju Kosovo - objašnjava Damjanović. On kaže da je jedini spas naprednjaka da poslušaju Šešelja, ponište Briselski sporazum, prekinu pristupanje EU i naprave savez sa Rusijom. On je osudio napad na Amfilohija. - Mitropolit Amfilohije nije jedan od onih ljudi kojima trebaju politički poeni i marketing. Dovoljno znamo kolko je pomagao srpski narod i bio dole kada je bilo najteže, za razliku od onih koji Srbima na KiM kroje kapu iz Beograda - rekao je Damjanović Predsednik Srpskog sabora Zavetnici Stefan Stamenkovski kaže da je Amfilohije delima dokazao svoju brigu za srpski narod na Kosovu i Metohiji.

- Mitropolit Amfilohije je autor četiri knjige o KiM u kojem svedoči o stradanju Srba i vandalizmu nad našim svetinjama na KiM. NJegova briga prema opstanku našeg naroda je dokazana delima, jer je u najtežim prilikama albanskog terora obilazio Srbe na KiM, pružao im moralnu podršku i beležio strahote sa kojima su se suočavali. On ima puno pravo da iznese stav o KiM, jer je dijalog iz tih razloga, nadam se, i otvoren. Jednoumlje nikada nije dobro, ali je jedinstvo oko srpskog pitanja na KiM neophodno. Crkva i država u sekularnoj državi jesu odvojene, ali upravo je Kosovo i Metohija tema oko koje mora postojati jasan zajednički stav u očuvanju našeg suvereniteta i celovitosti zemlje. U vremenu sve jačih pritisaka na Srbiju bilo kakve unutrašnje podele, teške reči i nesaglasje oko najvažnijeg nacionalnog pitanja mogu pomoći samo našim neprijateljima. Zavetnici su upravo i ponudili platformu o KiM svesni da je vreme za rešenja i za pokretanje obnove suvereniteta u južnoj pokrajini - podsetio je Stamenkovski. Iz Srpskog nardnog pokreta Naši posebno su osudili izjavu bivšeg ministra pravde i funkcionera SNS Nikole Selakovića i uvrede koje je izrekao o Amfilohiju.

- SNP "Naši" najoštrije osućuje napade bivšeg ministra pravde druga Nikole Selakovića na mitropolita Amfilohija Radovića i SPC zbog kritike Vučića. Drug Nikola Selaković na sebe je preuzeo ulogu Slobodana Penezića – Krcuna na identičan način kako je činio i sam Krcun i članovi OZNE i UDBE kada se ugroze lik i delo Josipa Broza Tita. U svojoj odbrani maršala Aleksandra Vučića osuo je paljbu po crkvenim velikodostojnicima koji se protive na koji način Aleksandar Vučić vodi politiku oko Kosova i Metohije. Drug Selaković – Krcun je očigledno umislio da će se sa svim protivnicima obračunavati kao Komunisti od 1945. i ovo je samo još jedno svedočanstvo da svaka javna ličnost koja se protivi Vučićevom “dijalogu sa Prištinom” i najavljenom izdajom Kosova neće biti pošteđena - kaže lider SNP Naši Ivan Ivanović. Šta je Amfilohije rekao o Vučiću pročitajte OVDE. Šta su Vulin i Selaković rekli o Amfilohiju pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Amfilohije o Vučiću.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA