Najnovije

RUDANKA VLASNIKU FEJSBUKA: Ej, Mark. Znaš ko si ti? Je**ni, bahati, beli, bogati Amer!

Poznata književnica i kolumnistkinja Vedrana Rudan uputila je otvoreno pismo osnivaču društvene mreže Fejsbuk Marku Zakerbergu. Pismo je objavila na svom blogu.

Vedrana Rudan (Foto: Jutjub)

Razlog obraćanja Zakerbergu jeste brisanje njenog teksta "Otvoreno pismo šupcima" sa Fejsbuka.
Prenosimo vam njeno pismo: 
"Moje pismo navodno je govor mržnje, a mržnji na Fejsu nema mesta. Ha, ha, Mark, ovo zaista prvi put čujem. Moje pismo šupcima nije "govor mržnje", moje pismo je govor žrtve, a to je bitna razlika. Ja sam žena, dakle, žrtva. Za razliku od muškaraca, posebno belih Amera čije se bogatstvo meri milijardama dolara, ja nemam moć. Mogu samo da vrištim. To i činim. 
Naravno da samo kretenu može pasti na pamet da sam pisala svim muškarcima. Mark, jesi li čuo za hiperbolu? Sin mi je rekao, on mi uređuje tekstove i stavlja na Fejs, da si mu zabranio pristup Fejsu na dvadeset i četiri sata. Ako te ne posluša sledi oštrija kazna. 
Šta ćeš mu učiniti? Šta krivomislećoj sirotinji koja živi bogu iza nogu čine beli, bogati Ameri? Uvalićeš mu glavu u VC šolju dok ne prizna ili krepa? Gađaćeš ga tramblonom? Dronom? Bacićeš mu bombu sa osiromašenim uranom na garsonjeru kupljenu na kredit? 
Ej, Mark. Znaš ko si ti? Je**ni, bahati, beli, bogati Amer koji misli da se lovom može zabraniti pravo na mišljenje, pravo na stav, pravo na je**nu hiperbolu. Možda trenutno, ali ništa ne traje doveka pa neće ni američko divljaštvo. 
Jasno mi je da nekoliko napaljenih mužjaka pogođenih mojim tekstom, ni jedan muškarac iz mog kruga prijatelja nije se prepoznao, može od tebe da zatraži da skloniš moj tekst. Zato jer si i ti šupak. Da nisi bio bi manje osetljiv. Ne, nisam ljuta. Uostalom, ko želi da pročita šta sam napisala neka posetim moj blog. 
Pišem ti jer imaš dve ćerke. Zapamti, i njima će život biti pakao samo zato jer su žene. Tvoja lova im neće pomoći da budu manje žene i manje žrtve. Kao što ovo pismo tebe neće prosvetliti. Eto, ja napisah, a ti briši".
Pročitajte OVDE šta je Vedrana Rudan napisala o ustaškom veroučitelju.
Izvor: Rudan.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vedrana Rudan - "Kako umreti bez stresa"
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA