Najnovije

EUFRAT KRVAV OD LEŠEVA DŽIHADISTA, KURDI IH RAZBILI: Ubijeno preko 600 militanata Islamske države!

Sirijske demokratske snage (SDF) podržane od SAD objavile su da su njihovi borci ubili 651 pripadnika terorističke grupe ID i zarobili još šest boraca od početka vojne operacije protiv terorističke grupe u dolini Eufrata pre mesec dana.

Kurdi (Foto: Jutjub)

Tokom operacije, snage podržane od SAD oslobodile su grad Baghuz Favkani u blizini sirijsko-iračke granice 20. septembra. Borci SDF-a nastavili su napredovanje severno od grada i uspeli da nametnu kontrolu nad selima Al-Šajlah i Muzan.

Prema SDF-u, Koalicija predvođena SAD podržala je njihovu operaciju protiv Islamske države sa 215 vazdušnih udara i 17 artiljerijskih napada. Desetine pozicija, skladišta municije, komunikacionih centara i vozila terorističke grupe su uništeni kao rezultat napada. Što se tiče humanitarnih napora, SDF je javio da su njegovi borci "oslobodili stotine civila, uglavnom dece i žena, i prebacili ih u izbeglički logor koji je izgrađen da ih smeste i pruže im neposredne usluge i pomoć".

SDF trenutno napada pozicije Islamske države u gradu Al-Marašidah, koji se nalazi 3 km severozapadno od Al-Šajlaha. Pritisak Koalicije podržane od SAD verovatno će primorati teroriste ID da napuste svoje položaje u gradu u narednih nekoliko dana.

Sirijska vojska sprema finalni obračun protiv džihadista Islamske države na Al Safi. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Borbe za Hajin i dolinu Eufrata traju već dva meseca. Kurdi nastoje da osvoje preostale gradove i sela na istočnoj obali velike reke, jer zapadnu obalu kontrolišu snage sirijske vojske.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA