Najnovije

HARADINAJ: Tačijeva ideja o korekciji granica je mrtva

Ko želi da zbaci vladu, ne priča o tome već deluje, poručio je Ramuš Haradinaj kosovskom predsedniku. Ističe da Hašim Tači samo izazivanjem nemira na severu Kosova može da održi svoju ideju o korekciji granica. Za to vreme, Tači na Fejsbuku navodi da postoji realna mogućnost ujedinjenja "Preševske doline sa Kosovom".

Haradinaj (Foto: Jutjub)

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je izjavio da Hašim Tači jedino izazivanjem nemira na severu Kosova može da održi svoju ideju o korekciji granica između Beograda i Prištine.

Gazeta ekspres navodi da je Haradinaj pod izazivanjem nemira mislio na Tačijevu posetu severnom delu Kosova pre dve sedmice, koja je izvedena uz jake mere bezbednosti i uz prisustvo specijalnih policijskih jedinica.

Reagujući na poziv Tačija da "koriguje" svoje stavove u vezi s dijalogom Beograda i Prištine, Haradinaj je na pres konferenciji rekao da ideju o korekciji granica kosovski predsednik može da održi "živom" samo izazivanjem nemira na severu Kosova, ali je i poručio: "Ideja o korekciji granica je mrtva".

Haradinaj je takođe rekao da se ne plaši Tačijevih pokušaja da zbaci kosovsku vladu, kako je zapretio, prenela je Gazeta.

"Ko želi da zbaci vladu, ne priča o tome već deluje", rekao je Haradinaj.

Tači: I korekcija granica i ujedinjenje s "Preševskom dolinom"

Hašim Tači je naveo na Fejsbuku da postoji "realna mogućnost ujedinjenja Preševske doline sa Kosovom", čime bi se, a u okviru dijaloga Beograda i Prištine, realizovalo "legitimno pravo" građana Preševa, Medveđe i Bujanovca.

Naveo je da je juče i danas imao sastanke sa predstavnicima iz akademskog sveta, biznisa, studentima, predstavnicima civilnog društva i novinarima, uglavnom iz Preševske doline.

Cene goriva i auto plina otišle "nebu pod oblake"! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Haradinaj upozorio Srbe: ,,Biće odgovoreno na pokušaj proglašavanja autonomije''

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA