Najnovije

AMERIČKI RAZARAČ UPLOVIO U IZRAELSKU LUKU: Stigao po specijalnom zadatku! Netanijahu radosno trlja ruke! (VIDEO)

Američki ratni razarač "Ros" uplovio je u južnu izraelsku luku Ašdod. Poslednji put kada je američki brod uplovio u izraelsku luku bilo je otprilike pre 20 godina. Ranije bi se nalazili uglavnom u severnim lukama, nešto što čini dolazak broda još više neobičnim.

Benjamin Netanijahu sa suprugom na američkom razaraču "Ros" u Ašdodu (Foto: Jutjub)

Razarač je posetio premijer Benjamin Netanijahu, koji je lično pozdravio mornare i održao govor na brodu. On je istakao da poseta broda označava novi stepen odnosa između Izraela i SAD.

- Ova poseta ima veliki značaj. Ona simbolizuje dubok savez između Izraela i SAD. Predsednik Tramp je pružio punu podršku i činjenica da je ovaj razarač danas ovde je izraz te podrške  – rekao je on.

Portparol američke Šeste flote, komandant Kajl Rajnes rekao je da poseta razarača Ašdodu "ojačava snažno i trajno partnerstvo" između SAD i Izraela. On je dodao da će mornarica prilagoditi "mere zaštite snaga kako bi obezbedila sigurnost mornara", ali nije precizirao od kojih pretnji treba da se osiguraju.

SAD su preselile svoju ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim, uprkos protestima međunarodne zajednice u maju 2018. godine. Tel Aviv je, naprotiv, pohvalio ovaj potez. Kontroverzna odluka Bele kuće povećala je talas palestinskih masovnih protesta na granici u Gazi, što je dovelo do brojnih žrtava.

Ruski raketni sistem S-300 još jednom pokazao fantastičnu preciznost. Pogledajte OVDE gde je dejstvovao.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Poseta izraelskog premijera američkom razaraču “Ros” usidrenom u izraelskoj luci Ašdod

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA