Najnovije

CEO BLISKI ISTOK TREBA DA IZGLEDA KAO IZRAEL: Iranci su zloće iz Diznijevih filmova! Šta to nagoveštava Majk Pompeo?! (VIDEO)

Američki državni sekretar Majk Pompeo rekao je na godišnjoj večeri za Jevrejski institut za nacionalnu bezbednost Amerike (JINSA) da bi čitav Bliski istok trebalo da izgleda kao Izrael, kritikujući administraciju Obame.

Majk Pompeo (Foto: Jutjub)

Pompeo tvrdi da je Izrael "demokratski i prosperitetan, da želi mir, to je dom slobodne štampe i uspešne ekonomije", rekavši "sve što želimo jeste da celi Bliski istok izgleda kao da ide napred". Izraelski neprijatelj broj jedan Iran, u međuvremenu, ima "korumpirane lidere" koji "napadaju ljudska prava svog naroda i finansiraju terorizam na svakom uglu Bliskog istoka", kaže Pompeo. On je nastavio da osuđuje administraciju Baraka Obame zbog pokušaja mirnog rešavanja problema sa Iranom.

- Predsednik Obama je mislio da ako napravi opasne ustupke, ukloni ekonomske sankcije i odleti avionom sa novcem u Teheran, da bi nekako mogao da pridobije iranske lidere kako bi se dobro ponašali, ali ti lideri nisu iz Diznijevih filmova - rekao je Pompeo i dalje je opisujući iranske lidere kao zlikovce iz crtanih filmova.

- Oni su stvarni. Oni su ubice i donatori terorizma koji danas uzvikuju: "Smrt Americi!". 

Pompeo je dugo bio kritičar iranskog dogovora pod Obaminom administracijom, često podržavajući retoriku predsednika Trampa o sporazumu.

Hrvatska se ubrzano naoružava. Pogledajte OVDE šta su dobili od Amerikanaca.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Obraćanje Majka Pompea u JINSA-i

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA