Najnovije

PUTIN ĆE ISPUNITI SVETU TRADICIJU: Za Srbe ću biti nov Romanov!

Ruski predsednik Vladimir Putin rešio je da u potpunosti sledi politiku cara Nikolaja Drugog po pitanju odnosa prema Srbiji! Za sve Srbe on će biti novi Romanov, čime će se definitivno prekinuti bilo kakva spona sa politikom nekadašnjeg predsednika Borisa Jeljcina, kome Srbija nije bila ni zadnja rupa na svirali.

Putin (Foto: Pravda)

Prvi čovek Kremlja ogorčen je zbog postupaka Zapada, mogućeg napada na Srbe ne severu Kosmeta i stalne opasnosti od širenja albanske države, te je stoga rešen da ostvari zavet Romanova: da bezuslovno pomogne Srbima baš kao što je to činio slavni ruski car.

Kako se saznaje u diplomatskim krugovima, Putin intenzivno razmišlja da sve jače udara kontru zapadnim zvaničnicima koji govore o konačnom rešenju statusa Kosova koje bi za Srbe bio potpuni debakl u vidu zauvek izgubljene teritorije.

- Ruski predsednik želi da Zapadu pokaže da ne mora fizički da bude prisutan na Kosovu da bi otklonio napade na Srbe. Ono što će poručiti zapadnim silama koje stopiraju rešenje, a podstiču zamrznuti konflikt i opasnost od novih napada na Srbe jeste da kao predsednik Rusije ima mogućnosti, ali i kanale preko kojih u svakom trenutku može da zaštiti Srbe. Dozlogrdila mu je igra oko srpske pokrajine - navodi izvor.

Dodaje da je Putin u više navrata bliskim saradnicima poručio da se Rusija prema Srbiji neće ponašati poput Jeljcina.

- Putin je svestan da je srpski narod u svojoj istoriji imao malo iskrenih prijatelja među vladarima evropskih dinastija. Naklonost i simpatije koje je poslednji ruski car gajio prema Srbima i njegovo zauzimanje za srpsko pitanje bili su kroz istoriju sudbonosni za čitav narod i njegovu budućnost. Nijedna ličnost u novijoj srpskoj istoriji nije više zadužila i više učinila za Srbiju od Nikolaja Drugog. Zato Putin sada kao nikada pre želi da se prema Srbima postavi na isti način kao Romanov - ističe dobro obavešten izvor.

O Srbiji kao hrabrom savezniku i državi ovenčanoj veličanstvenim pobedama nad zajedničkim neprijateljem u proleće 1915. ruski car Nikolaj Drugi zapisao je sledeće:

- Nećete mi zameriti, gospodo, što sam pre svega Rus i što su mi najbliži interesi srpskog naroda... Zasluge Srbije biće stostruko nagrađene. Posle rata ona će biti nekoliko puta veća nego što je danas!

Analitičar Dragomir Anđelković tvrdi da je Putin sve spremniji da na racionalan način pomogne Srbiji štiteći paralelno interese ove države.

- Car Nikolaj je bio posvećen Srbima toliko da je žrtvovao i realne ruske interese. S druge strane, Jeljcin je isključivo mislio o sebi i klanu oko sebe, pa je žrtvovao i ruske i srpske interese - ističe Anđelković.

Nekadašnji jugoslovenski šef diplomatije Vladislav Jovanović smatra da je apsolutno moguće govoriti o paraleli Putina sa Romanovim.

- Jeljcin je simbol neprijatne istorijske pauze u odnosima sa Rusijom. Istorijsko nasleđe na koje se Putinova Rusija uveliko oslonila nije puka retorika, već podudarnost interesa koji su oduvek postojali između dve zemlje, tako da sebičnosti prema Srbiji nema ni kod Putina, kao što je nije bilo ni kod cara Nikolaja - kaže Jovanović.

Priština dobila ozbiljnu šamarčinu! Da li je ovo kraj lažne države Kosovo pročitajte OVDE.

Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

100 Godina od ubistva Romanovih ! 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA