Najnovije

PORUKA PATRIJARHA IRINEJA SA CETINJA: Mi smo jedan narod! (VIDEO)

Patrijarh antiohijski i celog Istoka Jovan X i patrijarh srpski Irinej u poseti su Crnoj Gori. Mi smo jedan narod, iako smo podeljeni, to ne znači da smo razdeljeni, naveo je patrijarh Irinej.

Patrijarh Irinej (Foto: Jutjub)

Patrijarh Irinej je novinarima na Cetinju rekao da mu je drago što je u Crnoj Gori i dodao da je njegova majka poreklom iz te zemlje.

"Treba jedni druge da pomažemo i da budemo narod kakav Gospod i naša istorija očekuju i žele", poručio je Irinej, koji je u Crnu Goru doputovao sa patrijarhom Antiohije i celog Istoka, Jovanom X. 

Patrijarh Irinej je naveo i da njegov gost patrijarh antiohijski u Crnu Goru doneo blagoslov i želju da u "našem narodu vladaju mir, ljubav i sloga". 

"Mi smo jedan narod, iako smo podeljeni, to ne znači da smo razdeljeni", naveo je patrijarh srpski.

Patrijarsi su oko 11 sati stigli na Cetinje, gde su u Cetinjskom manastiru služili svečanu doksologiju, nakon koje je Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozdravio goste.

U Cetinjskom manastiru patrijarsi su se poklonili životu Svetog Petra Cetinjskog, ruci Svetog Jovana Krstitelja i čestici Časnog krsta Gospodnjeg.

Sveti Petar Cetinjski nosi ime utemeljivača Crkve Svete Antiohije, a desna ruka Sv. Jovana Krstitelja krstila je Gospoda u reci Jordanu.

Kako je započet svepravoslavni raskol, pogledajte OVDE.

Izvor: RTCG

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Patrijarh Irinej o CPC

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA