Najnovije

SIRIJA KUJE NOVE RATNE PLANOVE! Idlib - mirom ili silom, a onda veliko finale - oslobađanje teritorija istočno od Eufrata!

Ministar inostranih poslova Sirije Valid Mualem rekao je novinarima u ponedeljak da njegova vlada ima druge opcije ako Sporazum o Idlibu ne bude uspostavljen. On je održao konferenciju za novinare nakon što se u Damasku sastao sa svojim iračkim kolegom Ibrahimom Al DŽafarijem.

Sirijska vojska (Foto: SANA)

- Ako Sporazum o Idlibu ne bude ispoštovan, mi ćemo onda pristupiti drugim opcijama. Savetujemo se sa svojim saveznicima o situaciji u Idlibu. Sirijska arapska vojska je na frontu i spremna je - rekao je Mualem. Komentari Mualema dolaze samo nekoliko sati nakon što džihadisti nisu napustili demilitarizovanu zonu u provinciji Idlib i njegovoj okolini.

Sirijski ministar spoljnih poslova je o tome razgovarao tokom sastanka sa svojim iračkim kolegom Ibrahimom Al DŽafarijem u Damasku. Prema Mualemu, Sirija i Irak rade na ponovnom obnavljanju graničnog prelaza Al Bukamala u cilju promovisanja trgovine između dve istorijske države.

"Posle Idliba, naša sledeća meta je oblast istočno od Eufrata"

Tokom konferencije za štampu, sirijski zvaničnik se dotakao niza tema, pored Idliba. On je novinarima rekao da će, kada se situacija u Idlibu reši, sirijska vojska usmeriti svoju pažnju na teritorije istočno od reke Eufrat.

- Nakon Idliba, naš cilj je istočno od Eufrata - naglasio je Mualem. Ovaj komentar se direktno odnosi na prisustvo američke koalicije duž istočne obale reke Eufrat.

Danas je veliki dan za ceo Bliski istok. Pogledajte OVDE zašto je to tako.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Možda jedna od najvećih radosti sirijskih vojnika bila je deblokada “sirijskog Lenjingrada”, grada Deir ez Zora (kojeg je junački branio, kasnije tragično stradali general Isam Zahredin). Tri godine je grad bio opkoljen od strane džihadista Islamske države i bio ostrvo slobode u moru terora, daleko od Damaska i slobodnih teritorija.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA