Najnovije

BIZARNO! Evo na koje načine migranti ulaze iz Srbije u EU

U poslednjih nekoliko dana na graničnim prelazima ka zemljama EU osujećeni su neobični pokušaji ilegalnih prelazaka preko granice, saopšteno je iz Uprave carina.

Migranti (Foto: Jutjub)

Carinici su najpre na izlazu Horgoš 15. oktobra imali slučaj kada je skener registrovao jednu ljudsku siluetu ispod kamiona srpskih registarskih oznaka koji je od Paraćina putovao prazan ka Mađarskoj, gde je trebalo da utovari robu.

Ilegalac, za koga se ispostavilo da ima putne isprave Albanije, putovao je ka Zapadu krijući se na rezervnom točku u polušasiji šlepera.

Istoga dana, u kamionu turskih registarskih oznaka koji je od te zemlje ka Holandiji prevozio delove građevinskih mašina skener pokazao ljudske obrise.

Ušavši u prikolicu, carinici su zatekli četvoricu ilegalaca iz Bangladeša kako leže u delu mašine nalik zvonu, sakriveni u crnim kesama za smeće.

Takođe, i 16. oktobra su se carinski službenici na izlazu pomenutih graničnih prelaza susreli sa migrantima.

Najpre je u šleperu srpskih registarskih oznaka koji je prevozio gume od naše zemlje ka Mađarskoj skener otkrio tri Iranca između i ispod tovara guma.

Sa druge strane, na izlazu prelaza Batrovci osujećen je pokušaj ilegalnog prelaska preko granice u kamionu bugarskih registarskih oznaka koji je prevozio lim u rolni iz Bugarske za francusko tržište.

U njemu je skener registrovao pet silueta Avganistanaca.

Na izlazu iz Šida 11. oktobra je zabeležen neuspeli pokušaj prelaska preko granice, kada je vozač šlepera turskih registarskih oznaka koji je putovao od te zemlje ka Nemačkoj transportujući raznu robu prijavio carinicima da sumnja da se među tovarom nalaze migranti.

Carinici su zatekli presečenu pa nanovo lepljenu sajlu, a ušavši u prikolicu, u njoj su otkrili dvojicu Avganistanaca.

Kako je sirijski ambasador ućutkao Amerikance, pogledajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Migranti u Srbiji

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA