Najnovije

Evo šta je Erdogan rekao Vučiću za Kosovo!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je rekao da očekuje Vučića kao gosta na ceremoniji otvaranja novog, trećeg aerodroma u Istanbulu na Dan Republike Turske 29. oktobra.

Vučić i Erdogan (Foto: Jutjub)

Erdogan je istakao značaj pronalaženja kompromisnog rešenja između Beograda i Prištine i u razgovoru sa Vučićem istakao da će podržati svaki dogovor koji postignu Srbi i Albanci. 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sinoć telefonom sa predsednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoganom o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika.

Dvojica predsednika su razgovarala o stanju dijaloga između Beograda i Prištine, a predsednik Erdogan je istakao potrebu nastavka tog dijaloga radi nalaženja kompromisnog rešenja. Turski predsednik je istakao da će podržati svaki dogovor koji postignu Srbi i Albanci.

Predsednik Vučić i predsednik Erdogan su se saglasili da su bilateralni odnosi Srbije i Turske u stalnom usponu, jer je politički dijalog intenzivan, a ekonomska saradnja sve obimnija.

Oni su konstatovali da su Bošnjaci u Srbiji, koji žive u Raško-Polimskoj oblasti ili Sandžaku, most saradnje između dveju zemalja, navedeno je u saopštenju.

Predsednik Erdogan je rekao da očekuje predsednika Vučića kao gosta na ceremoniji otvaranja novog, trećeg aerodroma u Istanbulu na Dan Republike Turske 29. oktobra, kao i da tom prilikom budu potpisani prvi ugovori o izgradnji puteva u Srbiji, posebno puta Novi Pazar – Tutin.

Dvojica sagovornika su se saglasila da odmah počnu pripreme i za višednevnu zvaničnu posetu predsednika Erdogana Srbiji u 2019. godini, zaključuje se u saopštenju.

Pročitajte OVDE kakav se to dramatičan obrt dogodio a u centru je Erdogan.

Izvor: RTS

Bonus video

Trebalo je sve potrovati! - Nebojša Sabljar Simeunović : DŽa ili Bu Diktatore

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Erdogan je 2013. posetio Kosovo.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA