Najnovije

Klintonu odobrili bezobrazno veliku cifru za rušenje Miloševića i podršku DOS-u (FOTO)

Akt o demokratizaciji Srbije od 11. aprila 1999. godine, pokazuje da je Kogres odobrio tadašnjem američkom predsedniku Bilu Klintonu 50 miliona dolara za "promociju demokratije u Srbiji"!

Milošević (Foto: ICTY)

U odeljku 102 Akta o demokratizaciji Srbije piše da se radi o pomoći "srpskim demokratskim snagama". Kao svrha pomoći navodi se "razvoj institucija demokratske vlade" i razvoj "nezavisnog civilnog društva".

Delatnosti koji mogu biti finansirane su: razvoj demokratije, razvoj NVO sektora, razvoj nezavisnih medija u Srbiji, razvoj vladavine prava...

Klintonu je odobreno čak 50 miliona dolara u te svrhe, a za period od 1. oktobra 2000. godine do 30. septembra 2001. godine. 

Treba napomenuti da se ovde radi samo o zvaničnoj američkoj državi, a da je najveći deo novca za "promociju demokratije" u Srbiji došao preko raznih zapadnjačkih NVO, koje su "nevladine", a takođe su, uglavnom, finansirane i od strane američke države. 

Predsednik SRS prof. dr Vojislav Šešelj kaže da je novac za lidere DOS dolazio i iz drugih Zapadnih država, kao i raznih NVO.

- 1999. godine samo Amerikanci su dali 150 miliona dolara, a novac su davale i razne NVO i druge Zapadne države. Prozapadna opozicija je bila zatrpana novcem, a kako to obično biva, najveći deo novca je otišao u privatne džepove lidera DOS, od Zorana Đinđića, pa nadalje... 2000. godine lakše je u Beogradu bilo naći dolare nego marke - rekao je Šešelj. 

Lider radikala je ovo izjavio govoreći o vesti o dokumentu CIA od 16. decembra 1998. godine, u kom CIA sugeriše Vladi SAD da uplati 35 miliona dolara za rušenje režima u Beogradu.

Šta piše u "verbalnoj noti" koju je dobio Dačić pogledajte OVDE.

Izvor: Srbija danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Šta je Slobodan Milošević rekao 2.oktobra?

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA