Najnovije

UHVAĆEN U ŠVERCU DŽIHADISTA U EVROPU I RUSIJU: LNR sprečila međunarodni terorizam (VIDEO)

Pripadnici Ministarstva državne bezbednosti (MDB) LNR zadržala je člana organizovane kriminalne grupe iz Ukrajine i Gruzije koja se bavila legalizacijom terorista sa Bliskog Istoka, kako bi ih dalje slala u zemlje Evropske Unije i Rusiju.

MDB LNR (Foto: Jutjub)

MDB LNR je zadržalo državljanina Ukrajine Olega Vladimiroviča Stepanenka, koji je pokušao da preveze iz Ukrajine u Rusiju oružje i eksplozivna sredstva, koji su trebali da budu upotrebljeni za terorističke napade.

Stepanenko je prvo krenuo u Rusiju automobilom marke Reno, ali se nije složio sa odlukom ukrajinskih graničara da mu se pretrese automobil, te je pobegao sa lica mesta, gde su kasnije pristigli pripadnici Službe bezbednosti Ukrajine (SBU). Od tada je on bio u bekstvu, posle čega je pao u ruke MDB LNR.

Tokom pretresa njegovog vozila od strane SBU na ukrajinsko-ruskoj granici pronađeno je 30 automatskih pušaka AKS i 7550 metaka kalibra 5,45 mm.

Operativnim radom je utvrđeno da je zadatak Stepanenka bio da prebacuje teroriste iz Ukrajine u Rusiju i zemlje EU, nakon njihovog legalizovanja u Ukrajini, a u svemu su mu pomagala tri državljana Gruzije sa stalnim prebivalištem u Ukrajini, čiji je identitet utvrđen.

Stepanenko je tokom ispitivanja u MDB LNR u Lugansku priznao sva dela koja mu se stavljaju na teret.

Kuda beže Beli šlemovi sa Bliskog Istoka, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA