Najnovije

VISOK NIVO UPOZORENJA: Tigrove snage počele vežbe u istočnom Idlibu, dok sporazum o bafer zoni "visi u vazduhu"! (VIDEO)

Trupe sirijske arapske armije (SAA) u severozapadnoj Siriji postavljene su na visoki nivo upozorenja, s obzirom na to da sporazum o zaštitnoj "bafer" zoni "visi u vazduhu".

General-major Suheil Al Hasan (Foto: Muraselon)

Predvođena ovom elitnom jedinicom, SAA  je ove nedelje započela vojne vežbe u istočnoj susednoj provinciji Idlib.

Vojne vežbe je nadgledao istaknuti komandant Tigrova general-major Suheil Al Hasan, koji se ovog meseca prvi put pojavio u provinciji Idlib.

Tirgovi su se obučavali u široko otvorenom prostoru blizu linija fronta; vrlo je verovatno blizu vojnog aerodroma Abu Duhur.

Sa džihadističkim pobunjenicima koji odbijaju da napuste ovu zonu, SAA je počela da mobilizira svoje trupe u severnom delu Hame i južnom Idlibu za potencijalnu vojnu operaciju.

Dok je 4. divizija raspoređena u južnu Siriju kako bi pomogla u ofanzivi protiv islamske države, Tigrovi i Livaj Al Kuds su ostali blizu fronta u Idlibu u slučaju da džihadistički pobunjenici i dalje budu odbijali da napuste bafer zonu.

Za sada se u severozapadnoj Siriji ne planira nikakva vojna operacija. Međutim, to bi se moglo promeniti u narednoj nedelji ako Turska ne ubedi pobunjenike da se povuku.

Izraelska avijacija bombarduje Gazu. Pogledajte OVDE snimke.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA