Najnovije

CIA SRBIMA OTIMA OSTROG?! Raskol u pravoslavlju poslužiće Zapadu da udari na SPC i naše svetinje (VIDEO)

Posledice najvećeg raskola u hrišćanstvu u poslednjih 1.000 godina, iza kojeg stoji Zapad sa svojim obaveštajnim službama po nas i našu crkvu mogu biti katastrofalne jer se može desiti da ostanemo bez svojih najvećih svetinja poput Ostroga ali i mnogih drugih koje se nalaze van teritorije Srbije.

Ostrog (Foto: Jutjub)

Na to upozorava i eminentni verski analitičar Željko Injac komentarišući odluku Ruske pravoslavne crkve da prekine sve odnose s Vaseljenskom patrijaršijom nakon što će Patrijaršija najavila da će podržati autokefalnost Ukrajinske crkve.

Raskolnička ukrajniska crkva priznala je već CPC sa raspopom Mirašom Dedeićem na čelu, što se može videti i na njenom zvaničnom sajtu, a sagovornik navodi da postoji i velika bojazan da zbog novog poretka stvari može doći do priznanja i makedonske crkve, da pravoslavna crkva može biti formirana i na teritorije Bosne, ali i na prostoru Kosova…

- Postoji opasnost da ostanemo bez Hilndara, Ostroga i svih svetinja koje se nalaze van teritorije Srbije. To što je sada uradila Vaseljenska patrijaršija je zapravo jedan geopolitički projekat i kreatori svega toga trudiće se da stave pod kontrolu sve delove kaok ruske, tako i srpske crkve koji su u državama pod NATO kontrolom. Stvari im dodatno čini lakšim to što imaju podršku Zapada, Stejt departmenta i NATO. Priča u koju su ušli je veoma ozbiljna, raskol koji se sada desio između Ruske pravoslavne crkve i Carigradkse patrijaršije će se brzo preliti i na druge crkve - kaže sagovornik, napominjući da je SPC uvek imala pomiriteljsku ulogu.

- Naš patrijarh je pisao Patrijarhu Vratolomeju i pre nego se sve ovo dogodilo, poslao mu je 20 kucanih stranica, ali on se nije obazirao na te molbe i vapaje da se pravoslavlje sačuva. Postoji opasnost da sada autokefalnost dobiju crnogorska i makedonska crkva, da se Kosovo sa svim manastirima i svetinjama pripoji albanskoj crkvi, koja je svakako već pod kontrolom Grka. Takođe, pokušaće da utiču na to da Bosna dobije nekakvu svoju crkvu - upozorava stručnjak.

Procurile jezive fotografije leša tinejdžera koji se upucao posle krvavog pira u školi! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo, Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA