Najnovije

KRVAVA ZORA ZA KURDE! DŽihadisti Islamske države jutros pokrenuli strahovitu pustinjsku ofanzivu! (VIDEO)

Islamska država pokrenula je kontra-napad u istočnom Deir ez Zoru jutros, udarivši na područja pod kontrolom Sirijskih demokratskih snaga (SDF).

Kurdski SDF u borbama sa džihadistima Islamske države (Foto: Jutjub)

Islamska država je jutros započela kontra-napad, tako što su napali položaje Sirijskih demokratskih snaga u području Badija Al-Šafah u jugoistočnom Deir ez Zoru. Prema opozicionim aktivistima sa društvenih medija, u napadu ID ubijeno je najmanje sedam članova kurdskog SDF-a, dok su dvojica zarobljena.

Islamska država takođe je osvojila nekoliko tačaka od Sirijskih demokratskih snaga nakon serije intenzivnih borbi na području Badija Al-Šafah. Od osvajanja iste od strane Sirijskih demokratskih snaga, oblast Badija Al-Šafah je bila poprište najintenzivnijih sukoba u Siriji.

Islamska država je iskoristila nepristupačni teren oko ovog područja da izvrši napad na borce SDF-a, što je dovelo do velikog broja žrtava u njihovim redovima.

Pogledajte OVDE ko je sve učestvovao u ubistvu novinara DŽamala Kašogija u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

DŽihadisti Islamske države još uvek opstaju u dolini Eufrata uprkos činjenici da ofanzivu Kurda na ovu oblast pomažu Koalicione snage na čelu sa SAD. Međutim, izgleda da je ta podrška daleko od savezništva, jer Amerikanci pored toga što evakuišu džihadiste ID, često “greškom” bombarduju svoje kurdske “saveznike”.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA