Najnovije

NEMANJA ŠAROVIĆ "ODUVAO" ZORANU MIHAJLOVIĆ: Ministarka besna! Pogledajte kako joj je sasuo u lice zbog Kosova! (VIDEO)

Poslanik Srpske radikalne stranke u parlamentu Republike Srbije Nemanja Šarović oštro je osudio nedavno ponašanje ministra Zorane Mihajlović jer nije reagovala kada je američki ambasador Kajl Skot doveo u pitanje suverenitet Srbije.

Nemanja Šarović, SRS (Foto: Jutjub)

- Polazeći od toga da je Kosovo i Metohija sastavni deo Republike Srbije, kako piše u preambuli Ustava RS, da ima položaj suštinske autonomije u okviru Republike Srbije, i da iz toga slede obaveze svih državnih organa da zastupaju i štite državne interese Srbije na Kosovu i Metohiji u svim unutrašnjim i spoljnim političkim odnosima, građani Srbije donose Ustav Republike Srbije. Ovo je svakako najvažniji deo ustava Srbije – ističe Šarović.

- Zorana Mihajlović koja je u ime vlade Republike Srbije, četiri puta birana za ministra u vladi RS, i za potpredsednika vlade. Svaki put kada je birana položila je i zakletvu u kojoj se obavezala da će poštovati ustav i zakon i da će biti posvećena očuvanju Kosova i Mtohije unutar granica Republike Srbije. Činjenica o važnosti Kosova i Metohije naglašena je u preambuli. U zakletvi koju polaže svaki ministar, govori o tome da su se obavezali na očuvanje Kosova i Metohije i teritorijlnog suvereniteta – izričit je Šarović.

Video ispod: Pogledajte celo obraćanje Nemanje Šarovića u srpskom parlamentu

Poslanik radikala je potom dodao da zakletvu časni ljudi poštuju više od bilo kakvog zakona, i da onaj ko pogazi datu zakletvu, pljune i na svaku reč i na svoj obraz i ostaje bez časti.

- Postoji veliki broj srpskih velikana kojima su čast i reč bili važniji od života. Jedna poslovica kaže: “Čovek se drži za reč, a vo za rogove”. Mi smo svi bili svedoci pre dva dana da je prilikom potpisivannja nekakvog ugovora, ambasador SAD Kajl Skot, na najgori mogući način uvredio i ponizio ne samo vladu Republike Srbije, već sve njene građane time što je rekao da za njih Kosovo nije takozvana, već suverena država – naglasio je Šarović, a potom dodao:

- Predstavnik vlade  Republike Srbije ćutala je kao zalivena, ćutala je iako se obavezala da će braniti ustav Republike Srbije, da će učiniti sve da ga sačuva u svakoj prilici na domaćem i međunarodnom planu.

Nemanja Šarović je ukazao na to da ministarka Mihajlović nije reagovala kako je dan kasnije sama rekla da zbog “važnog ugovora sklopljenog sa američkom kompanijom o izgradnji veoma važnog autoputa, vrednog više miliona dolara” nije mogla da odgovori na očiglednu provokaciju Kajla Skota. Kako kaže poslanik radikala, ona je morala na Skotovu izjavu da reaguje odmah.

Šarović je potom dodao da je Zorana Mihajlović svesno zanemarila izjavu Kajla Skota, američkog ambasadora, da se svesno osramotila i da je svesno osramotila vladu Republike Srbije i sve njene građane.

Šarović je potom zapitao šta je to svetije od Kosova i Metohije?

On je potom izjavio da ministarku Mihajlović treba da bude sramota zbog onog što je izjavila.

Boško Obradović se ogradio od izjave Srđana Noga. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Izjava američkog ambasadora Kajla Skota u kojoj kaže da je Kosovo nezavisna i suverena država

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA