Najnovije

RUSIJA KREĆE NA UKRAJINU? Moskva prvi put javno stala na stranu Donbasa!

Ruska Državna Duma iznela je stav o situaciji u Donbasu, koja se sve više zaoštrava.

Državna Duma (Foto: RIA Novosti)

Stav Državne Dume o situaciji u Donbasu donešen je jednoglasno. Deputati sa uznemirenjem gledaju na zaoštravanje situacije i porast vojne pretnje od strane kijevskih vlasti u zoni konflikta.

'’Vlasti Ukrajine su krenule putem pretvaranja Ukrajine u bojno polje za borbu protiv Rusije i njenog naroda na svim mogućim frontovima i pravcima'’, rečeno je u stavu.

Kao primer za sve to, deputati su naveli pokušaje ukrajinskih vlasti da se uništi vekovna pravoslavna crkva, legalizacija raskolnika od strane ukrajinske države, koji '’osveštavaju'’ rat protiv govornika ruskog jezika na istoku Ukrajine, itd. Kao jedan od primera se navodi se i nedavni marš nacista u Kijevu, tokom kojeg se pozivalo na sukobe sa Rusima.

'’Sabotirajući dogovore iz Minska i istovremeno pretendujući na dostojno mesto među drugim evropskim državama, Ukrajina nastavlja grupisanje vojske, granatiranja i ubistva u Donbasu'’, dodaje se u saopštenju Dume.

'’Ukrajina se pretvorila u terorističku državu i vladarima današnje Ukrajine ruke su krvave od ubistva Aleksandra Zaharčenka i drugih sinova i kćeri Donbasa'’, naglašavaju deputati.

Posebanu zabrinutost među deputatima su izazvali i novi izglasani zakoni u Ukrajini, prema kojima se diskriminiše stanovništvo koje govori na ruskom jeziku i ruski jezik se zabranjuje.

Prema rečima deputata, iza takve situacije u Ukrajini stoje njihovi zapadni sponzori i inspiratori, a ova tvrdnja se dokazuje time što SAD i druge zapadne zemlje isporučuju Ukrajini oružje za ostvarenje njenih ciljeva, što produbljuje međunacionalne i međukonfesionalne konflikte.

Državna Duma je izjavila da je za prekid rusko-ukrajinskih odnosa odgovorno današnje ukrajinsko rukovodstvo.

A kakva se sila sprema da napadne Rusiju, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Rusija protiv Ukrajine – vojna moć

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA