Najnovije

SLOBODARI OSUĐUJU NOGA: Zabrinjava porast verbalnog nasilja u javnom i političkom život Srbije

Slobodarski pokret je izrazio veliku zabrinutost zbog porasta verbalnog nasilja u političkom i društvenom životu Srbije.

Miroslav Parović (Foto: Medija centar)

'’Svedoci smo da je u političkom i javnom životu Srbije verbalno nasilje postalo sve prisutnije. Pozivi na vešanje i silovanja političkih protivnika, te olaka etiketiranja ljudi da su izdajnici, kriminalci, tajkuni gotovo da je postala svakodnevna pojava. Ovo u svakom normalnom društvu mora biti osuđeno, ali ujedno to mora biti i jasan signal i poziv na mobilizaciju kako bi se sprečilo da se  očito sve veća frustracija u društvu ne izrodi u neko zlo'’, tvrde slobodari u zvaničnom saopštenju.

'’Mi Slobodari osuđujemo krajnje neprimeren ispad narodnog poslanika, Srđana Noga. Takođe, još jednom apelujemo na sve političke aktere da se mora napustiti logika kopanja rovova između „nas i njih“ i da je vreme da se započne jedan ozbiljan proces unutrašnjeg dogovora o izazovima koji stoje pred Srbijom. Mi na unutrašnjem dogovoru toliko insistiramo zato što znamo da su neprijatelji naše države uvereni kako smo mi Srbi nesposobni da zajedno radimo u nacionalnom interesu i baš zbog toga ih treba razuveriti'’, zaključuje se u saopštenju pokreta.

Novu hit raspravu u Narodnoj skupštini možete videti OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Intervju sa Miroslavom Parovićem

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA