Najnovije

AMERI KOREJANCIMA PRODALI KRNTIJU OD HELIKOPTERA! Umesto da razbija sve pred sobom, on ne može ni da bekne!

Šest od 36 helikoptera AH-64E iz Južne Koreje, kupljenih od SAD, koji su opermljeni protivpožarnim sistemima proivođača Lokid Martin, tokom operativnih testova vazdušnog udara imalo je problema na testovima.

Američki helikopter (Foto: Jutjub)

Navodno, američki radari nisu bili u mogućnosti da otkriju neprijatelja zbog greške na softveru. Nisu bilu u stanju da detektuju potencijalni požar, ali ni prisustvo podmornice, pišu svetski mediji. Šest od 36 helikoptera AH-64E iz Južne Koreje, kupljenih od SAD, koji su opermljeni protivpožarnim sistemima proivođača Lokid Martin, tokom operativnih testova vazdušnog udara imalo je problema na testovima.

U periodu od oktobra do novembra, radar nije uspeo da otkrije neprijateljske pozicije, prenose mediji saopštenje Ministarstva odbrane. Radar, piše u izveštaju, pogrešno je prepoznao više od deset meta tokom testiranja u planinskim područjima. Radar, takođe, nije uspeo da otkrije nijednu metu tokom testa nad vodom, navodi se u izveštaju.

Za Beogradsku šumu u Istanbulu se veruje da je negde na njenom području zakopano raskomadano telo saudijskog novinara DŽamala Kašogija. Više o tome i celom slučaju saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug, B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte sedam najekstremnijih vojnih helikoptera na svetu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA