Najnovije

GENIJALNI LUKAŠENKO: Smislio kako da mu niko ne pobegne od služenja vojnog roka

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smislio je originalan način kako da se izbori sa onima koji beže od vojne obaveze i od njih stvori muškarce.

Lukašenko (Foto: RIA Novosti)

Tokom razgovora sa studentima u beloruskom gradu Grodno, Lukašenko je pričao o služenju vojnog roka i njegovoj borbi protiv onih koji hoće da izbegnu služenje.

'’Ako izbegneš služenje u armiji, ja ne znam sa kojom ćeš moći da se ženiš. Danas devojke žele da pored njih bude muškarac, a ne neko ko samo u pantalonama šeta pored njih. I zato sada razmišljam o tome kako da momke koji su krenuli na fakultet da pripremim i od njih stvorim muškarce. Mi njima dopuštamo odsustvo, a onda, kada završe fakultet, ne žele da služe u armiji, oni traže razne načine...'’, rekao je Lukašenko.

On smatra da bi bilo korisno slati studente na par meseci tokom letnjih raspusta u armiju. Na taj način bi oni posle prve godine studija dobili osnovnu vojničku obuku, a kasnije bi došli do specijalizacije.

'’Po završetku fakulteta, kada je on već osetio miris baruta, on će postati dobar specijalista. Dobiće oficirsko zvanje i oko tri meseca će posle fakulteta služiti kao oficir, pripremaće omladinu, itd'’, kazao je beloruski predsednik.

Kakvo je stanje u Donbasu, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Motivaciona reklama beloruske armije

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA