Najnovije

PUTIN NAREDIO! SIRIJU ĆE POMNO ČUVATI RUSKA ZVERČINA! Poslednje dorade na S-300 sistemu datom Siriji na korišćenje! (VIDEO)

Ruski vojno-diplomatski izvor je izjavio za novinsku agenciju TASS da ruski stručnjaci pretvaraju sistem protivvazdušne odbrane S-300PM koji je isporučen u Siriju u verziju S-300PMU-2 Favorit.

Asad i Putin u ruskoj vojnoj bazi Hmejmim u Siriji (Foto: kremlin.ru)

- U oktobru su u Siriju dostavljena tri bataljona sistema S-300PM i propratna municija. Kasnije je u zemlju dopremljeno komandno mesto. Čitav hardver čini deo opreme opreme S-300PM, izuzev izviđača i radara za detekciju cilja vazdušnog komandnog mesta, koji je dio S-300PM-2 - rekao je izvor za TASS.

Prema izvoru, stručnjaci će promeniti frekvencije kodova i slova zemaljskog ispitivača i frekvencije slova radara za sirijske verzije. Rad stručnjaka će navodno biti završen pre novembra.



Verzija S-300PM koristi domaće ruske kodove i frekvencije slova, koje se ne mogu deliti ni sa jednom drugom zemljom. Međutim, “S-300PMU-2 Favorit” je izvozna verzija koja će omogućiti Siriji da koristi svoje sopstvene kodove i frekvencije slova i integriše sisteme u svoju mrežu protivvazdušne odbrane.

Rusija je odlučila da snabdeva Siriju sa S-300 sistemima nakon što je prošlog meseca oboren ruski obaveštajni avion Il-20. Ovaj korak će unaprediti mogućnosti snaga sirijske protivvazdušne odbrane i poboljšati sigurnost ruskih trupa raspoređenih u Siriji.

Amerikanci Korejancima prodali katastrofalne helikoptere. Pogledajte OVDE detalje.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kakav je protivvazdušni raketni sistem S-300 PMU-2 Favorit, ruske proizvodnje, namenjen za izvoz

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA