Najnovije

PUTIN ŠALJE MOĆNO ORUŽJE SRBIMA! Stiže nam ubica helikoptera "apača" i aviona A-10! (VIDEO)

Vojska Srbije dobiće ruski PVO raketni sistem "pancir S1" u drugoj polovini iduće godine, čime ćemo postati jedina zemlja u ovom delu Evrope koja će imati tako moćno oružje.

Vladimir Putin (Foto: RIA Novosti)

U istom periodu u Srbiju bi trebalo da stignu i helikopteri Mi-17 i Mi-35, a vojni eksperti ocenjuju da će nabavka novih helikoptera biti veliki tehnički skok borbene gotovosti našeg vazduhoplovstva. Takođe, do kraja iduće godine očekuje se da će Vojska Srbije dobiti i modernizovane tenkove T-72 i modernizovana oklopna vozila BRDM-2, koje Ruska Federacija poklanja Srbiji.



Vlada Srbije je već odvojila novac za “pancir”, koji ćemo nabaviti po najpovoljnijim mogućim uslovima. Reč je o sistemu koje je ruski predsednik Vladimir Putin preporučio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću tokom vojne parade na Crvenom trgu u maju ove godine, a koje vojni eksperti i mediji nazivaju ubicom “apača” i aviona A-10.



Hibridni protivavionski sistem “pancir S1”, koji uključuje protivavionske projektile i protivavionske topove, stvoren je kako bi se pružila direktna podrška trupama na terenu, ali i protivavionskim sistemima velikog dometa kao što su S-300 i S-400. Reč je o mogućnom sistemu za odbranu od aviona, helikoptera, krstarećih raketa i bespilotnih letelica. Ruska armija je “pancire” rasporedila u Siriji, gde su se odlično pokazali u borbenim uslovima, odbijajući nekoliko masovnih napada bespilotnih letelica na rusku bazu Hmejmim. Srpske vlasti su više puta ponovile da Srbija nabavlja oružje da bi ojačala svoju odbranu.

Alarmantno stanje na Kosovu. Pogledajte OVDE šta se tamo dešava.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA