Najnovije

ŠEŠELJ PONIZIO "VOJSKU KOSOVA": Vojvoda opleo po albanskoj predstavi, ali to nije sve...

Predsednik SRS Vojislav Šešelj smatra da formiranje takozvane vojske Kosova neće prestavljati opasnost za vojsku Srbije.

Šešelj (Foto: SRS)

- Ta njihova "vojska" nikada neće biti ozbiljna vojna snaga i ona za našu vojsku nije neka velika opasnost, ali je opasnost za Srbe na Kosovu i Metohiji u slučaju iznenadnog napada, a pre nego što bi naša vojska intervenisala (ako bi uopšte intervenisala) - upozorava Šešelj.

Lider radikala smatra da postoje dve linije američke politike na Kosovu i Metohiji i na Balkanu, a nada se pobedi Trampovih republikanaca na izborima za Kogres SAD. 

- To je odluka koja je donesena na protivpravan način i ona će dodatno zaoštriti odnose između Srba i Albanaca.  Ona će stvarati nove opasnosti od konfrontacije, a mislim da se Albanci ne bi usudili da to urade da nisu dobili diskretnu podršku od Zapada. Mi smo sada u situaciji da imamo dve linije američke politike na Kosovu i Metohiji i Balkanu. Koja će od te dve linije da prevagne videćemo na predstojećim izborima za američki Kongres, ali još uvek ostaci "klintonovske varijante" čine svoje i podstiču albance na zlo - napominje Šešelj.

Božidar Spasić, bivši šef specijalnog tima Službe državne bezbednosti smatra da se radi o propagandnom potezu albanski političara iz južne srpske pokrajine. 

- Pretvaranje policijskih organa u vojne organe ne znači ništa. Vojska je nešto sasvim drugo. Nikada u istoriji i praksi formiranje policije u vojsku nije davalo dobre rezultate, tako da ni od ove vojske naša zemlja ne treba da bezbedonosno zazire. Ovde se radi o propagandnom efektu da bi se moglo reći da "oni imaju vojsku". Izgubiće se i smisao ROSU i pokvariće se njihov ionako loš kvalitet. Ta "vojska" će se pretvoriti u jedan trom vojni aparat koji neće odgovarati tako malom području i ona neće moći da se suprostavi apsolutno nikome. Formiranje te vojske će mnogo i finansijski koštati jadne Albance i Srbe sa KiM – objašnjava Spasić.

Spasić je podsetio i da se radi o novom kršenju Rezolucije UN 1244.

Očigledno je da albanska predstava za njihovo javno mnjenje i šminkanje njihove "nezavisnosti" za njihove mentore neće imati pravi efekat, ali to ne znači da Srbija ne treba politički i diplomatski da reaguje na novu provokaciju albanske strane koja, očigledno, ne želi dijalog i kompromis. 

Mentori kosovskih Albanaca na Kosovu i Metohiji najbolje znaju koliko je ta lažna država u stvari "(ne)zavisna" od njih, a i siromašni Albanci iz južne srpske autonomne pokrajine moraće skupo da plate ovu politički provokaciju njihovih političkih lidera.

Više od 5.000 Srba biće na poternicama, ako u Interpol bude primljena lažna država Kosovo! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Srbija danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA