Najnovije

JEZIVO OBEĆANJE IRANSKOG GENERALA: Ovaj napad je bio obična kiša, pravi odgovor Islamskoj državi tek dolazi! (VIDEO/MAPA)

Visoki zvaničnik IRGC-a upozorio je da će iranske snage izvršiti dalje napade na "teroriste" u odgovoru na Ahvazov napad, opisujući napad u istočnoj Siriji kao "samo potez".

Osveta IRGC džihadistima ID u Siriji (Foto: Jutjub)

General-major Mohsen Rezai je na Tviteru stavio komentar da će još više vazdušnih udara povesti Iranska revolucionarna garda jer Teheran vrši osvetu za napad na Ahvaz tokom vojne parade.

- Ovaj raketni napad je bio samo obična kiša. Naš pravi odgovor tek dolazi. 

On nije pružio nikakve dodatne informacije o dodatnim operacijama u Iranu, bilo u Siriji ili izvan nje. Napad na grad Ahvaz 22. septembra doveo je do smrti 25 veterana i članova njihovih porodica. Islamska država i Arapska separatistička grupa su preuzeli odgovornost za napad, iako Teheran okrivljuje za napad Koaliciju regionalnih neprijatelja u Zalivu i SAD.

Sekretar za odbranu DŽim Matis potom je odbacio stav Teherana kao "smešan", dok je američki ambasador u UN Niki Hejli rekla Iranu da se "pogleda u ogledalo", optužujući ga da “finansira teroriste i destabilizuje region”.

Erdogan dao novi zadatak turskoj vojsci. Pogledajte OVDE šta se dešava.

Izvor: Pravda

 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako je Iran započeo osvetu protiv džihadista Islamske države. Prethodno su džihadisti ID napali vojnu paradu u gradu Ahvazu na jugozapadu Irana, kada je ubijen i ranjen veliki broj civila i vojnika. Međutim, Iran tek najavljuje velike operacije protiv džihadista.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA