Najnovije

BRUKA VOJSKE SLOVENIJE: Vojnici zaspali u hotelu, a kada su se vratili u kamion sačekao ih je neviđeni šok!

Dva pripadnika Slovenačke vojske dovezla su početkom oktobra kamion sa deset hiljada komada municije i nepoznatom vojnom opremom u Lajpcig.

Slovenačka vojska (Foto: Jutjub)

Prema planu, municiju je trebalo da donesu na tamošnji aerodrom 3. oktobra, jedan sat pre poletanja aviona za Mali gde su stacionirani slovenački vojnici kojima je ta municija bila namenjena. Ali, dvojica vojnika su put od 830 kilometara prošla prebrzo pa su se našli u problemu - gde se smestiti, gde prespavati i dočekati sutrašnji let.

Verovatno nakon konsultacija sa nadređenim oficirom doneta je najlogičnija odluka: ostaviti kamion sa deset hiljada komada metaka na parkingu hotela najbližeg aerodromu i uzeti hotelsku sobu.

Vojnici su uzeli sobu sa pogledom na parking i kamion, a sa vremena na vreme planirali su i da obilaze kamion.

Ali, prilikom jednog obilaska kamiona, 3. oktobra rano ujutro usledio je pravi šok. Vojnik je primetio da je cerada kamiona presečena. Prebrojavanjem sanduka utvrdio je da nedostaje 1.000 komada metaka kalibra 5,56 milimetara i 1.000 komada metaka kalibra 9 milimetara. Dakle, municija za automatsku pušku i pištolj. Vojnici su tada uzbunili nemačku policiju i svoje nadređene.

- Ovaj je događaj za slovenačku vojsku nedopustiv. U Glavnom štabu slovenačke vojske smo ogorčeni jer se tako nešto profesionalnoj vojsci kao što je slovenačka ne sme dogoditi. Pokrenuli smo detaljnu istragu, dva vojnika i njihov nadređeni su suspendovani, rekao je novinarima PR vojske Simon Korez.

Ovaj slučaj uzbunio je i nemačke vlasti pošto je ukradena roba veoma tražena na crnom tržištu.

Pročitajte OVDE šta piše u dokumentima o kosovskoj vojsci koji su juče usvojeni.

Izvor: Jutarnji. hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte najnoviji spot o slovenačkoj vojsci.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA