Najnovije

SIRIJA ŽESTOKO ODBRUSILA FRANCUZIMA! Raka nije "oslobođen" grad, već otet i okupiran! (VIDEO)

Ministarstvo spoljnih poslova Sirije reagovalo je nedavno zbog iskaza francuskih vlasti da je izvršeno "oslobađanje" grada Rake od terorističke organizacije Islamska država.

Francuski pilot (Foto: Jutjub)

U odgovoru koji je objavila Sirijska arapska novinska agencija (SANA) u nedelju, službenik sirijskog ministarstva inostranih poslova odgovorio je na izjavu Francuske, jer je upotrebljena reč "oslobađanje" u vezi sa zauzimanjem grada Rake iz ruku terorista Islamske države.

- Ceo svet je bio svedok sistematskog uništavanja grada Rake od strane takozvane Međunarodne koalicije i raskomadanih tela nevinih civila na ulicama grada, kao i raseljavanja ostatka njegovih stanovnika. To predstavlja zločin genocida koji zahteva odgovornost u vreme kada su otvoreni bezbedni koridori za evakuaciju terorista Islamske države pod zaštitom američko-francuskih koalicionih snaga kako bi ih koristili drugde da bi se komplikovana kriza u Siriji produžila i služila agendama kolonijalnog Zapada - javlja SANA.

Sirijska vlada je više puta kritikovala operacije američke koalicije u provinciji Al-Raka i njihovo prisustvo u severnoj Siriji.

Tramp i Pompeo nastavljaju da ponižavaju Iran. Pogledajte OVDE detalje.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Auto-bomba džihadista Islamske države juriša na položaje sirijskih Kurda i francuskih dobrovoljaca. U poslednjem trenutku uništavaju vozilo džihadista.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA