Najnovije

SRAMOTA! ERDOGAN SVE VREME LAGAO PUTINA: Ekstremisti tek sada povlače teško naoružanje iz demilitarizovane zone! (MAPA/VIDEO)

Pokret Nur al-Din al-Zenki, Legija Al-Šam i brigada Tuvar al-Šam, povukli su svoje teško naoružanje sa položaja na periferiji u severnom gradu Alepu.

DŽihadisti na severu Sirije (Foto: Jutjub)

Oružane grupe su prebacile svoje teško naoružanje iz okruga Al Zahra severno od Alepa ka svojim položajima oko gradova Kafr Sulin, Šejh Sulejman i Atarib. Tri grada se nalaze izvan demilitarizovane zone, koja je uspostavljena pod rusko-turskim sporazumom o deeskalaciji u provinciji Idlib.


U proteklih nekoliko nedelja, militanti oko Alepa, uključujući elemente podržane od Turske, nekoliko puta su prekršili sporazum o demilitarizaciji jer su granatirali civilna područja unutar grada. Dana 18. oktobra dva civila poginula su kao rezultat brutalnog raketnog napada. Od tada su napadi prestali.

Izveštaj Al-Majadina potvrđuje da je turska vojska lagala kada je 10. oktobra izjavila da je svo teško naoružanje povučeno iz demilitarizovane zone. Uprkos tome, čini se da Turska sada ozbiljno radi na prisiljavanju militanata da poštuju sporazum.

Katar udario žestoko na Liban. Pogledajte OVDE šta se dešava.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pre tri dana je teško naoružanje i dalje bilo u demilitarizovanoj zoni odakle je trebalo da nestane najkasnije do 15. oktobra. DŽihadisti su ponovo izigrali sporazum koji bi doprineo rešavanju sukoba na severu Sirije.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA