Najnovije

BAŠ IZAZIVAJU RUSE: Militanti nastavljaju sa napadima u zoni primirja u Idlibu! Rokaju artiljerijom!

Brojni prekršaji prekida vatre od strane militanata koji deluju u sirijskoj deeskalacionoj zoni Idlib prijavljeni su u pokrajinama Latakija i Alepu tokom proteklog dana. Jedan sirijski vojnik je ranjen, izjavio je u ponedeljak šef ruskog centra za pomirenje suprotstavljenih strana Vladimir Savčenko.

Granatiranje Idliba (Foto: Jutjub/Pravda)

"Tokom dana, izveštaji o granatiranju su prijavljeni iz naselja Dahr Abu Asad u pokrajini Latakija, Alepovom Makanis Al Duvairi i području oko istraživačkog centra. Jedan vojni službenik snaga sirijske vlade ranjen je kao rezultat granatiranja u Makanis Al Duvairiju ", rekao je Savčenko.

Osim toga, prema njegovim rečima, položaji snaga sirijske vlade blizu naselja Tadef u provinciji Alepo bili su pod granatiranjem od strane nelegalnih oružanih grupa koje operišu blizu grada Al Bab.

Tokom dana službenici ruskog centra za pomirenje sproveli su humanitarnu operaciju u naselju DŽisrein u pokrajini Rif Dimašk. Distribuirano je 1,29 tona prehrambenih proizvoda.

"Službenici ruskog Centra za pomirenje suprotstavljenih strana pomogli su u rešavanju statusa 200 ljudi koji borave u područjima koja su ranije bila pod kontrolom nelegalnih oružanih grupa. Predato je osam komada vatrenog oružja ", dodao je Savčenko.

Ruski centar za pomirenje nastavlja da ispunjava dodeljene zadatke nakon kompletiranja vojne kampanje u Siriji. Oficiri Centra redovno putuju oko oslobođenih područja u zemlji kako bi procenili humanitarnu situaciju. Glavni napori ruske vojske sada su usmereni na pomoć izbeglicama koje se vraćaju u svoje domove.

Pročitajte OVDE šta je otkrila ruska vojska crno na belo.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Saznajte sve o ruskim operacijama u Siriji juče.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA