Najnovije

MINISTARKA NAREDILA: Radite 24 sata dnevno, auto-put mora da se pusti! Ono što su drugi uništili mi sada popravljamo!

Ministarka Zorana Mihajlović naložila je svim angažovanim kompanijama na sanaciji deonice auto-puta od Uba do Lajkovca da od danas moraju da rade 24 sata dnevno.

Zorana Mihajlović (Foto: Jutjub)

Kako je rekla, to je neophodno kako bi ta deonica bila završena do kraja godine, a kompletan auto-put od Obrenovca do Čačka bio pušten u saobraćaj.

Na sastanku u Vladi Srbije, kome su prisustvovali kineski ambasador Li Mančang, predstavnici izvođača kineske kompanije “Šangdong”, azerbejdžanske kompanije “Azvirt”, "Energoprojekta“, "Koridora Srbije“, "Puteva Srbije“ i Saobraćajnog instituta CIP, razgovarano je o tome kako ubrzati radove da bi oni bili završeni u roku. 

Reč je o delu auto-puta koji su izgradile kompanije “Planium” i “Putevi Užice” u vreme bivšeg ministra Milutina Mrkonjića, ali koji se raspao pre nego što je pušten u saobraćaj zbog korišćenja neadekvatnih materijala, navodi se u saopštenju tog ministarstva. 

Trenutno se sanira kritičan deo u dužini od 2,5 kilometara, za šta je do sada izdvojeno 9,5 miliona dolara. Zbog loše izvedenih radova Ministarstvo je podnelo i krivične prijave protiv svih odgovornih. 

Potpredsednica Mihajlović pozvala je sve učesnike na ovom poslu da angažuju dodatne radnike i mehanizaciju, kao i da koriste najkvalitetnije građevinske materijale jer je na terenu utvrđeno da je stanje kolovoza na ovoj deonici mnogo lošije nego što je pokazalo istraživanje koje je sproveo CIP. 

Ona je najavila i mnogo intenzivniju kontrolu radova od strane Ministarstva. 

"Koridor 11 je od izuzetne važnosti za Vladu Srbije i sve naše građane, jer povezuje gradove centralne Srbije. Bilo je problema u prošlosti i ono što su drugi uništili mi sada popravljamo", rekla je Mihajlović. 

Cilj je, kako je naveo, da do kraja godine bude puštena u saobraćaj čitava deonicu autoputa od Obrenovca do Preljine odnosno Čačka, kako bi krenula dalja gradnja koridora ka Požegi.

Pročitajte OVDE kako to rade Kinezi. Pogledajte i video spektakularne građevine.

Izvor: Tanjug/B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Šta stoji iza svađe Šešelja i ministarke Zorane Mihajlović?

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA