Najnovije

SIRIJSKA VOJSKA POKIDALA DŽIHADISTE NA VULKANU: Islamska država pokušala da zloupotrebi prekid vatre! (MAPA/VIDEO)

Sirijska vojska je sprovela operaciju čišćenja u južnoj Siriji protiv Islamske države nakon što je započela velike vojne operacije na tom području ovog leta.

Sirijska vojska (Foto: Jutjub)

Sirijska vojska je nastavila artiljerijsko bombardovanje terorističkih položaja na području Al-Safe, brdovitog regiona blizu lokalnog vulkanskog platoa u provinciji As-Suvejda u Siriji. Jedan sirijski vojni izvor je objasnio da su se borbe nastavile nakon prekida primirja od strane ID koji bi vodio predaji militanata.

Teroristi koji su zauzeli Al-Safu pristali su na prekid vatre, rekavši da će predati svoje oružje nakon što su potpuno opkoljeni sirijskim trupama. Međutim, ni 24 sata nije prošlo, džihadisti su napali vojsku, a napad je bio uspešan po SAA jer je ubijeno i ranjeno više desetina terorista.

Sirijska komanda je odlučila da nastavi sa masovnim bombardovanjem ostataka ID u regionu, artiljerijom, raketnim sistemima i vazdušnim udarima. Krajnji cilj je da potpuno uništi teroriste pre početka sirijske kišne sezone, koja uvek počinje u novembru. Sirijska vojska je počela da čisti pustinju As-Suvejda krajem jula, nakon velikog napada na grad Suvejda i okolinu posle čega je bilo na stotine mrtvih i ranjenih civila i vojnika. Od tada, vojska je očistila oko 3.000 kvadratnih kilometara teritorije, dok su ostali džihadisti opkoljeni u Al-Safi. Snabdevanje militanata je prekinuto početkom oktobra.

Sirijska vojska uskoro pokreće veliku ofanzivu na provinciju Idlib. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pojačanje sirijskim snagama u bici za Al Safu neprestano pristiže kako bi se Islamska država jednom za svagda uništila na tom prostoru južne Sirije

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA