Najnovije

REŠENA MISTERIJA LOKACIJE DREVNE TROJE: Ova knjiga je hit na sajmu knjiga (FOTO)

Jedan od hitova na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu je i knjiga "Tvrđava na Banovom brdu kapija Troje" istraživača Ilije Ogorelice koji tvrdi da je otkrio tačnu lokaciju drevnog grada Troje nadomak Beograda, tačnije između sela Rušanj i Pinosava, nadomak Avale.

Ogorelica tvrdi da je ovo Mapa Troje (Foto: Jutjub)

NJegova knjiga može se nabaviti na štandu Srpskog kulturnog centra “Ćirilica” u hali 4. u sajamskoj ulici Vladike Nikolaja Velimirovića. Osim knjigom, Ogorelica je predhodnih meseci uspeo da informiše javnost o svom oktkriću za koje su se zainteresovali i mediji sa nacionalnom frekfencijom.

Ogorilica između ostalog tvrdi da su Dardanci, stanovnici drevne Troje, zapravo Srbi a ne Albanci kako ih taj narod lažno prisvaja.

- To ne tvrdim samo ja. Stare karte iz knjiga Mletačkih kartografa i istoričara pokazuje da se još i u 17. veku znalo gde je bila drevna Dardanija i da su Srbi  potomci tih drevnih Dardana naroda Troje u beogradskom Podunavlju.

Mnoštvo sličnih istorijskih dela tog vremena potvrđuje moju tezu.

Kad dokažemo i pokažemo tj. otkopamo ruševine Prijamove Troje potvrdi ćemo te istorijske izvore i kroz druge grane istraživanja  preko jezika, genetike, i dostupnih informacija otkloniti bilo kakvu sumnju u tvrdnju da su Srbi upravo potomci drevnih Dardana i naroda Troje. Povezujući ta dva argumenta stavljaju tačku na pitanje identiteta balkanskih Ilira, onako kako se znalo sve do 19. veka tj. da se pod nazivom Iliri uvek mislio na Srbe – kaže Ogorelica za Pravdu.

Da li te je kontaktirao neko iz inostranstva vezano za tvoje tvrdnje?

- Osim kratkog kontakta sa Anatolijem Kljosovim iniciranog s moje strane nisam imo kontakt s drugim strancima. Međutim, veliki broj naših ljudi iz dijaspore je s oduševljenjem ispratilo moje istraživanje.

Da li se baviš još nekom antičkom misterijom osim lokacijom Troje?

- U zadnih mesec - dva sam otključavo istorijsku geografiju opisanu u Apolonijevoj Argonautici. Fantastično iznenađenje. Apolonije opisuje Sudarajuće stene u uskom kanjonu strmih visokih strana koji se nalaze između dva mora. Pogledaj izgled obale današnjeg Bosfora pa zaključi šta i gde je to što Apolonije opisuje. 

Zatim sledi opis plovidbe u suprotnom smeru od pravca plovidbe za Kolhidu. I gle čuda - potpuno tačan opis prostora u toku Mlave sve do njenog jedinstvenog i neverovatnog izvora.

Osim knjige “"Tvrđava na Banovom brdu kapija Troje", na štandu SKC “Ćirilica” možete nabaviti veliki broj jako atraktivnih naslova.

Na štandu SKC “Ćirilica” možete kupiti knjige ruskih geopolitičara Mrežni ratovi (Dugin i Savin), Četvrtka politička teorija (Dugin), Od šerifa do teroriste (Savin), Karl Šmit današnjice (Alen De Benoa) kao i knjige Smak Sveta ( Dragoš Kalajić), Tehnika državnog udara (Kurcio Malaparte), Zelena knjiga (Gadafi), Pravo i pravda (Nikita Mihalkov), Dole škole (Ivan Ilič) i Ugo Čavez (Ričard Got).

U ponudi SKC “Ćirilica” su i “Savinski bukvar” iz kog je učio NJegoš, “Pravoslavni bukvar” akademske slikarke Olgice Stefanović, “Zašto je pao Knin” (pukovnik Slobodan Vukosavljević), Srpska božanska imena (Slobodan Filipović) i mnoge druge naslove.

Tu se možete informisati i o svim aktivnostima koje sprovodi SKC “Ćirilica”. Štand Srpskog kulturnog centra "Ćirilica" je u hali 4. Beogradskog sajma u sajamskoj ulici Vladike Nikolaja Velimirovića (štand 4104).

Intervju sa predsednikom SKC “Ćirilica” možete videti OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Intervju sa Ilijom Ogorelicom.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA