Najnovije

Preminuo novinar Boris Trivan: Kao da je slutio svoju smrt

Novinar i glavni urednik portala "Noizz" Boris Trivan iznenada je danas preminuo u Berlinu za vreme predavanja na kojem je učestvovao sa kolegama. Trivanu je srce stalo i lekari su, kako saznajemo, samo mogli da konstatuju smrt.

Boris Trivan (Foto: Jutjub)

Trivan je slavu stekao preko Tvitera koristeći nadimak “Pokojna Mileva”. 

- Mileva je počela svoj život (da ne kažem smrt) kao interna šala sa mojim prijateljima na Fejsbuku. Rođen sam u jednoj duhovitoj, ali patrijarhalnoj porodici sklonoj komunizmu i 20 godina se bavim arheologijom, od kojih sam 10 proveo kopajući po Egiptu i prevrćući mrtve ljude po pesku. Pretpostavljam da je duhovita, mrtva partizanka, čvrstih moralnih načela zapravo sasvim logična "posledica" mog dosadašnjeg života - objasnio je svojevremeno razlog imena “Pokojna Mileva” na Tviteru.

Ono što posebno šokira u vezi sa Trivanovim iznenadnim odlaskom je njegova prepiska na Tviteru koju je vodio sa novinarkom i prijateljicom Tatjanom Vojtehovski. Naime, u nizu poruka koje su razmenili, Trivan kao da je predosetio da će preminuti, s obzirom na to da je između ostalog napisao i sledeće:

- Ako neko čita ove poruke, molim te zapamti da mrzim karanfile na sahranama. Takođe me kremirajte, jeziv mi je zvuk zemlje koja udara u sanduk - naveo je on u prepisci samo dan pre nego što je preminuo.

Pored ostalog, Trivan je napisao i:

- I ne daj bivšima da mi dolaze na saranu, inače će bukvalno kamenjem gađati sanduk.

Boris Trivan je rođen u Zrenjaninu 1979. godine. Studirao je Filozofski fakultet u Beogradu. Pored arheologije kojom se bavio više od decenije, velika ljubav su mu bili mediji i posebno društvene mreže. Bio je pionir komunikacija i marketinga na društvenim mrežama u Srbiji, gde je svojim jedinstvenim duhom i stilom za kratko vreme stekao veliki uticaj. Napisao je više stotina kolumni i tekstova za brojne domaće medije. Bio je jedan od pokretača i predavača na Institutu za digitalne komunikacije u Beogradu.

 

 

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA